Bonnie 'Prince' Billy - Guarapero: Lost Blues 2 (2000)

Roots
Label: Drag City

1. Drinking Woman (2:29)
  2. The Spider's Dude Is Often There (4:17)
  3. Gezundheit (2:48)
  4. Let the Wires Ring (5:20)
  5. Big Balls (3:15)
  6. For the Mekons et Al (5:36)
  7. Stable Will (4:26)
  8. Every Mother's Son (6:06)
  9. No More Rides (5:06)
  10. The Risen Lord Lawrence (5:20)
  11. Boy, Have You Cum (2:51)
  12. Patience (3:10)
  13. Take However Long You Want (3:55)
  14. Sugarcane Juice Drinker (3:33)
  15. Call Me a Liar (4:20)
  16. O Lord Are You in Need? (7:51)
Klonken alle verzamelaars met b-kantjes maar zo als Guarapero.

avatar van dj maus
10 en 11 zijn nogal overbodig, maar voor de rest weer een erg mooie verzamelaar voor wie niet alle zeldzame singletjes en EP'tjes wil kopen c.q. kan vinden

avatar van dj maus
en ook dit is geen verzameling b-kantjes, want er staan ook een aantal a-kanten op, nl. # 3, 6, 8 en 12

Dit is toch wel een hele zit, zelfs voor een Oldham-fan als ik. Hoewel de man (toen) zelden iets slechts kon doen voor mij, komt hij er hier toch dichtbij met een verkrachting van "The risen lord" (dat zo prachtig klonk op Black/rich music), een bedenkelijke AC/DC-cover en nogal wat materiaal dat echt als restmateriaal klinkt: songs die andere en betere cd's nooit zouden halen.

Lichtpunten zijn het manische, onthutsende "Let the wires ring" ("The customers ain't paying for you to rest yourself at ease"!), de broeierige live-versie van "Stable Will" en het pakkende, naar "Palace Brothers/Days in the wake"-tijden verwijzende "Patience".

avatar van wilbur
Every mother's son doet mij sterk aan Neil Young's Helpless denken.

avatar van wilbur
dj maus schreef:
10 en 11 zijn nogal overbodig,

Laat ik die twee nou net de spannendste nummers van dit album vinden.

avatar van Deren Bliksem
Hmm. Ik mis Apocolypse No! op de tracklist? Die staat als geheim nummer voor Drinking Woman.