Münchener Freiheit - Live in der Grossen Freiheit (2011)

1 stem

Duitsland
Label: Koch

1. Intro (1:17)
  2. Seit der Nacht (3:43)
  3. Wenn das So Einfach Ist (4:18)
  4. Ich Will Dich Noch Mal (4:24)
  5. Da Wo Ich Bin, da Will Ich Sein (3:39)
  6. Die Zeit War Schön (3:39)
  7. Tausendmal Du (4:10)
  8. Niemals zu Spät (3:39)
  9. Sie Liebt Dich Wie du Bist (4:51)
  10. Verlieben Verlieren (4:20)
  11. Aus der Nummer Raus (3:49)
  12. Du Bist Energie Für Mich (4:50)
  13. Ich Halte zu Dir (3:29)
  14. SOS (5:25)
  15. Sommernachtstraum (8:56)
  16. Herz aus Glas (3:16)
  17. Unterwegs in die Freiheit (4:20)
  18. Oh Baby (4:10)
  19. Meine Königin (3:47)
  20. Katrin (5:48)
  21. Liebe Auf den Ersten Blick (4:15)
  22. Ohne Dich (Schlaf Ich Heut Nacht Nicht Ein) (4:49)
  23. Ich Steh Auf Licht (7:06)
  24. 1000 Augen (3:37)
  25. Bis Wir Uns Wiedersehn (4:20)
  26. I Love Rock'N'Roll (4:23)
  27. Solang Man Träume Noch Leben Kann (4:45)
  28. Der Weg (5:06)
  29. Eine Welt Die Es Nicht Gibt (3:48)
  30. Das Muss der Anfang Sein (3:31)
avatar van Brunniepoo
Münchener Freiheit is toch wel een van de mierzoetste bands die ik ken en met door de name de zang springt het glazuur bij tijd en wijle van de tanden. Is het dan een aanrader om een ruim twee uur durende registratie van een Münchener Freiheit-concert te beluisteren?

Ja, toch wel. Ten eerste omdat de band niet voor niets een van de populairste bands van Duitsland is, het is een goed op elkaar ingespeelde band die bovendien zeer sympathiek met het publiek omgaat. Dat laatste wordt dan weer beloond met een enorme publieksparticipatie, die dit live-album een grote meerwaarde geven. Een registratie overigens van het optreden in Der Grossen Freiheit in Hamburg ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van de band.

Ten tweede omdat de band toch wel een aantal zeer sterke popliedjes heeft weten af te leveren. Hoewel het popballad-genre wel heel erg oververtegenwoordigd is op dit album (wat meer rock was wel fijn geweest), staan sommige van deze nummers na een paar decennia nog steeds als een huis - zeker nummers als Ohne Dich, Tausend Mal Du, Herz aus Glas en Solang Man Träume Noch Leben Kann. Tekstueel zijn de liedjes - hoewel wel een beetje een eenheidsworst af en toe - vrij sterk en de melodieën zijn vaak al helemaal catchy, hoewel het ook hier wel een beetje te veel van hetzelfde is.

Ruim twee uur deze liveregistratie van Münchener Freiheit luisteren is zeker geen straf. De setlist had wel wat gevarieerder gemogen en ook de zang begint af en toe wel tegen te staan maar als geheel hoor je een band die uitstekend presteert en het publiek precies geeft wat het wil: een avond vol prettig in het gehoor liggende liedjes.