C'Est Chic! (2010)

14. Annie Philippe - C'Est la Mode
  15. Jocelyne - À la Fin Tu Gagneras
  16. Alice Dona - Un Chagrin à Oublier
  17. Louise Cordet - L'Amour Tourne En Rond
  18. Les Gam's - Impatiente (d'Être Seule pour Pleurer)

met Annie Markan

19. Sheila - À la Même Heure
  20. Les Surfs - Chaque Nuit
  21. Michèle Torr - Non, à Tous les Garçons
  22. Petula Clark - Donne Moi
  23. Les Gam's - L'Été Reviendra
  24. Liz Brady - Il Suffit d'un Jour
avatar van heartofsoul
In de jaren 60 kwam er ook uit Frankrijk heel aardige popmuziek. Soms luisterde ik in die tijd naar een of andere Franse zender, waar ik heel aparte muziek hoorde, zoals oude blues en jazz - maar ook heel veel zogenaamde yé-yé zangers. Was weer eens wat anders als ik een paar uur naar Radio Caroline had geluisterd. Sommige zangeressen op dit album konden zich trouwens best met de gemiddelde Britse zangeressen meten. Jacqueline Taïeb vond ik bijvoorbeeld heel goed, wat ook geldt voor Ria Bartok, die hier vertegenwoordigd is met een verfranste versie van He's In Town van The Rockin' Berries. Verder zijn (uiteraard zou ik bijna willen zeggen) de nummers van Francoise Hardy prachtig, en ook ben ik zeer gecharmeerd van A Demain My Darling van Marie Laforêt.

avatar van E-Clect-Eddy
Lijkt me interessant om eens te horen. Kan hem alleen niet vinden op Deezer, alleen het album dat Chic maakt.

avatar van heartofsoul
De albums van ACE worden niet vaak gestreamd, maar om een indruk te krijgen kun je op de site van Ace Records ( www.acerecords.co.uk ) fragmenten van de tracks op dit album horen.

Er zijn overigens nog twee delen verschenen, namelijk:
Tres Chic! (2013) en
Toujours Chic! (2015)