Default - One Thing Remains (2005)

Canada
Label: TVT

1. All Is Forgiven (4:07)
  2. I Can't Win (3:47)
  3. It Only Hurts (3:41)
  4. The Way We Were (3:27)
  5. Count on Me (4:08)
  6. Hiding from the Sun (3:31)
  7. Beautiful Flower (3:47)
  8. One Thing Remains (2:56)
  9. The Memory Will Never Die (4:22)
  10. Get Out of This Alive (3:01)
  11. Found My Way Out (3:46)
Tresonyx
Behalve de titel van deze plaat, doet ook de stem van de zanger me aan Alter Bridge denken. Toch klinken de songs rustiger maar daarom niet minder lekker. Ik ga dit album toch nog een paar keer goed luisteren voordat ik een waardering geef. Maar tot nu toe vind ik hem niet verkeerd klinken.

avatar van dvdschaaf
Is dit een geheim project van Chad Kroeger of zo???

avatar van ToetnL
Het zal mijn dwarsheid wel zijn (meeste cd's die men slecht waardeerd worden onbewust door mij als juweeltjes bestempeld) maar ik vind dit geen verkeerde cd.

Ok het klinkt allemaal erg als: Theory of a deadman, Alter Bridge en Seether om er maar enkele te noemen. Maar is dat niet gewoon de muziek die erg in is om te maken dit moment?

Ik vind de teksten en de muziek goed klinken en het heeft een aardige balans tussen rustig en hard / snel en langzaam. En ook de zang (een van de cruciale pijlers bij mij als het om verdraagzaamheid van een band en hun muziek gaat) is niet verkeerd.

Wel een minpuntje is dat de nummers uiteindelijk allemaal hetzelfde gaan klinken als je de schijf in een keer probeert uit te draaien.
Ook de orginaliteit is naar mijn smaak ver te zoeken omdat dit een duizend in een dozijn album is.

Al met al geen slechte cd, zeker niet als je van dit soort muziek houdt.

avatar van ForgottenSon
Zeer goede plaat is dit hoor, met "The Memory Will Never Die" als onbekende parel. Wat een vreselijk mooi lied is dat toch!

avatar van Desert
Brengt deze band nog iets uit eigenlijk... Zou het heel jammer vinden als zij zouden stoppen.