Widespread Panic - Uber Cobra (2004)

1 stem

Label: Sanctuary

1. Walk On (5:59)
  2. Wonderin' (4:34)
  3. Can't Get High (3:58)
  4. Party at Your Mama's House (6:01)
  5. Nobody's Loss (5:44)
  6. City of Dreams (6:23)
  7. Geraldine & the Honey Bee (3:43)
  8. Expiration Day (5:25)
  9. Mercy (5:42)
  10. Imitation Leather Shoes (4:36)
  11. Can't Find My Way Home (5:18)
  12. Papa Johnny Road (5:36)
avatar van musicfreak1960
Een heerlijke blues rock plaat, zwaar ondergewaardeerd, kennelijk alleen bekend bij de blues knakkers onder ons ?
en zo niet , vind deze live plaat
een prima introductie van deze geweldige band

avatar van musicfreak1960
Ik had het genoegen gisteren deze cd op mijn ipod te mogen horen,
toepasselijk in de ochtend, het is vrijwel akoestisch, maar o zo mooi en heerlijk,

ze spelen eigen werk en covers, zoals de opener Walk On ( van Neil Young

Prijsnummer is het wonderschone City of Dreams,

Vrijwel akoestisch? Dat valt wel mee. Ze gebruiken een akoestische gitaar, maar deze klinkt zo elektrisch als maar kan. De bas, keys en pedal steel zijn gewoon elektrisch.

De sound staat me niet zo aan, te gekunsteld. Het is een beetje een slappe versie van The Grateful Dead, alleen laat Widespread Panic hier niet horen over jamvaardigheden te beschikken. Er zit bijna geen energie en drive in, ook al zijn het goede muzikanten. Die eerste zanger trek ik ook moeilijk, zeker op 'Walk On'.