Calibre - Fabriclive 68 (2013)

Dance
Label: Fabric

1. Calibre - Intro (1:06)
  2. DRS - Keep the Faith (4:45)

met Calibre

3. Calibre - Clipper Man (2:11)
  4. DJ Marky - Yellow Shoes [Calibre Remix] (4:23)
  5. Bo Saris - She's on Fire [Calibre Remix] (3:17)
  6. Marcus Intalex - Emergency [Dub] (4:32)
  7. Random Movement - Down Somehow (3:28)
  8. Totally Enormous Extinct Dinosaurs - Garden [Calibre Remix] (3:39)
  9. Calibre - Simple Things (2:50)
  10. SpectraSoul - Away with Me [Calibre Remix] (4:06)

met Tamara Blessa

11. Zero T - Refusal [Calibre Mix] (2:11)

met Steo

12. Lynx & Hellrazor - Passing Time (4:45)
  13. Calibre - Notting Hill (2:11)
  14. dBridge - Inner Disbelief (5:51)
  15. Calibre - Hummer (2:11)
  16. Kodo - The Jackal [dBridge Remix] (2:44)
  17. Calibre - Fire & Water (3:06)
  18. Genotype - Justice Over Law (2:33)
  19. Calibre - Blazin (3:39)
  20. Calibre - Student Music (4:23)
  21. Calibre - Outro (1:49)
Poa
Als je zijn remixes meetelt bestaat dit voor bijna driekwart uit eigen werk, een duidelijke persoonlijke stempel dus. Ik ben benieuwd.

tuktak
Calibre is sowieso altijd de moeite waard.

avatar van Ploppesteksel
Dit ziet er inderdaad erg interessant uit. Hopelijk weer eens een drum 'n bass-fabric die het niveau van Commix' #44 evenaren. Ik ben vooral benieuwd naar de voor mij nog onbekende dBridge Remix van The Jackal. Het origineel is in ieder geval geweldig.

tuktak
dBridge remix vind ik zelf erg vet en beter dan het origineel, is al een aantal maanden uit namelijk. Met de sound van de beginjaren '00.

avatar van Mjuman
Midden volgende week in de bus schat ik zo. De laatste Fabric (Petre Inspirescu) vond ik wat tegenvallen, veel te rechtlijnig.

tuktak
Calibre maakt sinds mensenheugenis vrouwvriendelijke kwaliteits drum n bass met een funky liquid inslag. Gevaarlijk commercieel klinkende termen, maar Calibre is anders en beter.
Soulvolle vocaaltjes, rollende beats en funky maar diepe basslijnen zijn het handelsmerk, waarbij boven alles aangetekend mag worden dat Calibre kwalitatief tot de beste producers in de scene gerekend mag worden. Trouw aan zijn eigen stijl en zonder zich gek te laten maken is wat deze Fabric typeert en wat deze release tot een instant klassieker maakt.

Calibre heeft gekozen om een mix te maken met voornamelijk al bestaand materiaal. Geen tof gedoe met allemaal onuitgebrachte halve plaatjes, maar gewoon een dikke showcase van Calibres capaciteiten.
Sterk gemixt en in zijn geheel gewoon tijdsloos waardoor deze cd linea recta plaats neemt naast Marcus Intalex Fabriclive 35, een bijna gelijkwaardige parel (ook met voldoende Calibretracks overigens), waarbij deze Calibre nog net iets fijner (lees: nieuwer) gemixt is. Aanrader van jewelste dus.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Dit is wel mijn jam. Lekker likwiede.

avatar van Kos
Kos
Lekker mellow, deze.

avatar van Mjuman
Als oudere jongere raak ik een beetje de weg kwijt op deze manier. Hoe moet ik hier nou naar refereren als ik per ongeluk eens met hipsters converseer?

Me dunkt als ik het heb over 'likwiede' word ik aangekeken op een manier van och gossie, die heeft de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt en zeg ik nou dit is echt mellow, dan loop ik serieus de kans om aangekeken te worden op een manier van zeg ouwe aap ga 'ns terug naar de rots waar je vandaan komt - mellow is imo echt zo'n 90's term.

Overigens kan ik dit wel waarderen en zijn er voldoende links naar de tijd dat ik muziek en de typeringen nog begreep.

avatar van Kos
Kos
Hahahah.

tuktak
Kom er nu pas achter dat het origineel van de zeer vette Calibre Remix van She's on Fire afkomstig is van onze eigen Idols winnaar Boris. Dikke comeback.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ik luister deze plaat nog geregeld, en wat een fantastische mix blijft dit. Nou is Calibre sowieso een held, maar dus niet alleen als producer: als hij uit zijn hele catalogus kan kiezen, aangevuld met een paar bijpassende tracks van anderen, blijkt hij (ik heb hem helaas nog nooit live zien draaien) ook een fantastische DJ. Ieder prachtnummer krijgt voldoende tijd in de spotlight, om vervolgens naadloos en met liefde in de volgende toptrack over te lopen. Met afstand de beste drum & bass set die ik ken.

avatar van bennerd
Deze begint echt te groeien. Tijdens de eerste draaibeurten kwam het nogal saai en eentonig over, maar intussen draai ik deze zeer graag als opwekkende achtergrondmuziek. In slaperige modus kan je dan weer volledig in de muziek duiken. Héérlijk.

avatar van bennerd
Ieder studiowerk dat ik van deze man hoor valt bijzonder hard tegen in vergelijking met deze Fabriclive. Wat een geniale mix is het toch.