Gorefest - La Muerte (2005)

Label: Nuclear Blast

1. For the Masses (4:47)
  2. When the Dead Walk the Earth (4:47)
  3. You Could Make Me Kill (5:45)
  4. Malicious Intent (5:47)
  5. Rogue State (7:09)
  6. The Call (4:52)
  7. Of Death and Chaos (4:14)
  8. Exorcism (4:10)
  9. Man to Fall (3:50)
  10. The New Gods (4:08)
  11. 'Till Fingers Bleed (5:19)
  12. La Muerte (9:53)
avatar van Confessor
La Muerte is zeker geen slechte CD, sterker nog... Hij is wel aardig...
Wat opvalt is dat Jan Chris zijn stem spaart!
Hij klinkt als een brombeertje dat Max Cavalera van de oude Sepultura wil imiteren.
De composities blinken niet uit door originaliteit, de ene keer hoor ik wat Carcass, dan weer wat Napalm Death (vooral de slepende riffs) dit alles af en toe opgefleurd met een gitaarsolo-tje. (Dit hoor je tegenwoordig vaker, tot mijn spijt (ik haat solo's))
Het enige dat me positief kan stemmen is het drumwerk van Edje Warby, Ed weet nog steeds heel goed hoe hij zijn velletjes moet beroeren.
De muziek neigt nog steeds naar de commercie, de commercie die bands als Epica ook in zijn armen gesloten heeft.
La Muerte is nergens compromisloos, nergens op het randje en jammer genoeg nergens "brutaal"...

La Muerte lijkt te zijn gecomponeerd door een stelletje schoolverlaters dat ergens een klok heeft horen luiden maar nog steeds niet weet waar de klepel hangt...
Deatmetal zoals ik die graag hoor (meedogenloos, hard en brutaal) lijkt dood te zijn, het is tijd voor vernieuwing!
Minder "harde", meer vriendelijke bands lijken godzijdank (en geprezen) wel die brutaliteit in hun muziek te durven stoppen.

avatar van Eddie
Anderhalve ster voor een cd die wel aardig is???

avatar van Confessor
Misschien moet je de rest ook even lezen?

E
nog niet gehoord, maar:

jummie, misschien rechtvaardigt dit album de re-releases van hun ouvre van de afgelopen tijd???
Grapje, eindelijk alles weer (extended!) te verkrijgen, goed geluid ook!)
hoge verw8ingen!

grtz e

avatar van HammerHead
Confessor schreef:

Ik hoor tegenwoordig juist steeds minder solo's in de metal. En als er iets jammer is, is het wel een gebrek aan solo's. (ik houd van solo's )

avatar van Epitaph
[/quote] (ik houd van solo's )[/quote]

Ben je niet de enigste,das toch jammer dat 't afneemt.

avatar van Confessor
Er is een periode geweest dat je solo's bijna niet meer hoorde in de "hardere" metal varianten, de laatste tijd lijkt het erop dat ze weer teugkomen...

avatar van Eddie
Ik heb hem nu ook gehoord en hij kon me niet echt overtuigen, zeker niet slecht, maar ik sta nu niet te springen van blijdschap dat ze terug zijn, misschien moet de plaat groeien en zal ik hem ooit nog eens goed gaan vinden, maar ik vind het nu vooral een erg gemiddelde death metal plaat. maar nogmaals misschien gaat het kwartje nog vallen.

avatar van Sinner
Persoonlijk vind ik La Muerte een geslaagde comeback, en zeker van een band waar ik het absoluut niet meer had van verwacht.

Het is mischien niet de overtreffende trap in hardheid, bruutheid of snelheid, maar ik vind dat ook absoluut niet nodig. Trouwens, Gorefest ging al sinds Erase niet meer voor de prijs van s'werelds meeste brute metal band, en richtte de aandacht meer op zaken zoals degelijke solo's, een goede productie en lekkere, herkenbare nummers. De band is geen Nile, Deicide, Decapitated of Vader, en poogt dit ook niet te zijn, en dat is net wat ze zo herkenbaar maakt en ervoor zorgt dat ze boven de grijze middenmoot uitsteken. (want eerlijk, al die harder-sneller bandjes die beginnen mij zo langzamerhand toch wel te vervelen).

En net die zaken zijn ook op La Muerte weer volop te horen. De solo's zijn prima, het spel van de overige leden meer dan behoorlijk, en Jan-Chris heeft nog altijd één van de meest herkenbare grunts in de death metal. Dit alles is ook nog eens verpakt in een aantal lekkere, groovende songs en dus heb ik weinig reden tot klagen.

Favoriete nummers zijn When The Death Walk The Earth, You Could Make Me Kill, Exorcism (lekkere meebruller!) en het lange La Muerte.

Dus...van mij mogen ze weer. Niet mijn favoriete Death cd van verleden jaar, maar dat was dan ook enkel omdat de heren (en dame) van Bolt Thrower toevallig ook maar weer eens besloten hadden een cd'tje op te nemen.

Vreven
Rogue State is naar mijn mening het beste nummer van deze plaat. Vooral het einde is geweldig, toch wel een 4 sterrenalbum.

bendrino
ik ken enkel man to fall en vind dat een zeer goed, is dat een reden om de cd te kopen?

bro
nou ik vind deze cd echt wel nog vet klinken. vernieuwend is het inderdaad niet maar hebben ze hun eigen geluid. death metal zijn ze inderdaad niet. eerder extreme vorm van metalcore en dat vind ik fijn zo
enkel Of death and Chaos is nogal een saaie song. de rest beukt er doodleuk op los

bro
bendrino schreef:

jap

avatar van Blood Duster
Oeeeeh, die stem.........de muziek is goed, maar die stem breekt het geheel toch helemaal af....iets wat ze op "Rise to Ruin" helemaal goed maken.

*2.0*

avatar van Dime
Blood Duster schreef:
*2.0*

Ik vind deze grunt juist wel lekker klinken.
Nou heb ik ook geen vergelijkingsmateriaal, ik ken de andere albums van Gorefest niet.
Is er nog een album van Gorefest die ik zeker moet proberen?

avatar van notsub
Dit album kan mij niet overtuigen. Het komt op mij over als een grote bak ééndimensionele herrie, waarbij de band lijkt te willen zeggen: wij zijn er weer en we spelen weer echte HEAVY. Wel, ik vond de wat softere stijl de band ook prima afgaan. Op deze CD heb ik alleen wat houvast aan het nummer Exorcism, verder kan ik er erg weinig mee.

avatar van bennerd
Dime schreef:

Ik vind deze grunt juist wel lekker klinken.
Is er nog een album van Gorefest die ik zeker moet proberen?

Rise to Ruin, vind ik persoonlijk beter dan deze plaat.