menu

Serena Maneesh - Serena Maneesh (2005)

mijn stem
3,54 (26)
26 stemmen

Noorwegen
Rock
Label: Honeymilk

 1. Drain Cosmetics (3:41)
 2. Selina's Melodie Fountain (5:40)
 3. Un-deux (1:57)
 4. Candlelighted (6:36)
 5. Beehiver II (4:45)
 6. Her Name Is Suicide (3:44)
 7. Sapphire Eyes (7:10)
 8. Don't Come Down Here (7:20)
 9. Chorale Lick (3:17)
 10. Simplicity (1:57)
 11. Your Blood in Mine (12:09)
totale tijdsduur: 58:16
zoeken in:
fastpulseboy
djeezzz,

wat een mooie plaat....

lang niet meer zo iets fijns gehoord...

fastpulseboy
wat een mooie plaat is dat! (ik heb em alleen via download, waar kan ik dat ding kopen?)

voor my bloody valentine fans; proberen!

avatar van pauljojo
4,0
Te beluisteren op de 3voor12 Luisterpaal. Het lijkt inderdaad wat op My Bloody Valentine. Deze plaat heeft dan ook wat tijd nodig om te bezinken. Op dit moment kan deze plaat in ieder geval 3,5* ster verwachten, met kans op meer.

fastpulseboy
nu pas bij 3voor12??? hij is al meer dan een jaar oud.....
grrrr nederland......

4,0
Serena maneesh

Een Transamerikaanse snelweg, een vreemdeling reikt zijn hand naar de mijne, wees niet bang. Ik zal je meevoeren naar die herinnering. Ik zal je door een universum leiden van wilde tienerklanken, van ongepolijste klanken die zich jouw herinneren, die een hoofdstuk van je leven inkleurden.

Serena Maneesh is een tijdmachine voor mensen die nooit wilden dat tijd bestond. Voor mensen die het genot van jong te zijn als een state of mind willen koesteren.

Waar is tijd…wanneer is tijd?
Wanneer je de ogen sluit, bestaat tijd niet meer…
De vroege jaren 90, het vooruitzicht op de adolescentie die zich aanbood als een onbekende reis, ik fotografeerde de omgeving met mijn gekwelde en verliefde blikken. Een puber die een fotoboek maakte over die mooie levensfase, van schoolse perikelen, venijnige kopstoten van een eerste verliefdheid en een realiteit die zich tussen het laveloze weekend en de noeste schoolweek ophield als de schipper van mijn adolescentie. Tijd is relatief, dat besef ik me maar al te goed, tijd is een constructie van ons, mensen, die een houvast zoeken op weg van het verleden naar de toekomst, in dat heden worden de herinneringen geschapen, de eerste kus, de eerste sigaret, de eerste strafstudie, de eerste keer naar 120 Minutes kijken op MTV, de eerste keer My Bloody Valentine, The Jesus and Mary Chain.

Serena Maneesh dus, presenteert zich als een flashback naar die goeie ouwe tijd, in mijn gedachten zwerf ik weer stomdronken over dansvloeren en staar ik weer met een verliefde blik naar het vrouwelijk schoon. Vroeger was toch echt alles beter…

De muziek dan, de muziek van Serena Maneesh, schatplichtig aan de geschiedenis, aan iconen zoals Jesus and Mary Chain, the Stone Roses, aan Chapterhouse, schatplichtig aan mijn jonge herinneringen. Deja Vu? Deja entendu? Ja, maar nooit zo expliciet aanwezig hier als op deze plaat. Fuck off! Subjectiviteit meneer! Nostalgie! Wellicht ja, maar mag dat dan niet?
De Trans-Amerika express raast door, laat het stof opwaaien, laat de gitaren meehuilen en scheuren in het wegdek verschijnen spontaan.
Tijd, verleden en toekomst bestaan slechts als jij dat wil, en zandlopers bestaan slechts voor commerciële doeleinden, maar net als een plaat kan het zand des tijds stormen ontketenen waarin het heerlijk is om verloren te lopen.
Leve die oude tijd! Durf ik dan te roepen en dat gevoelens tijdloos zijn, en dat ik dat geweten zal hebben.
Die snelweg bestaat, je hoeft gewoon je ogen te sluiten en te luisteren.
Vroeger was alles beter, maar dat had ik al gezegd dacht ik.

avatar van Paalhaas
3,5
Drain cosmetics is echt een lekker nummertje. Net als dit hele album gewoon erg goed in elkaar steekt. Shoegaze with a vengeance! Ik begin voorzichtig met een dikke 3,5/5.

fastpulseboy
heel mooi stukje stevie!
en het blijft een mooie plaat!

avatar van Relic Delic
4,0
heb deze plaat zojuist op vinyl aangeschaft.
klinkt tot nu toe erg erg lekker.

tondeman
Vette plaat, laatste nummer is echt geweldig.

avatar van Omsk
4,0
De eerste tracks zijn wel erg 'neu!'. Maar de plaat wordt beter en beter met Your Blood In Mine als kolkende afsluiter.Een van de fijnste shoegazers aan het front, op dit moment.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:12 uur

geplaatst: vandaag om 07:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.