Visions of Atlantis - Cast Away (2004)

Oostenrijk
Label: Napalm

1. Send Me a Light (4:38)
  2. Cast Away (4:43)
  3. Lost (3:57)
  4. Realm of Fantasy (4:00)

met Emppu Vuorinen

5. Pharaoh's Repentance (4:28)
  6. Winternight (5:37)
  7. State of Suspense (4:43)
  8. Lemuria (3:42)
  9. Last Shut of Your Eyes (7:28)
avatar van steve harris
Mooi album in de lijn van nightwish en epica, toch vind ik trinity beter dan dit album

Na 'Trinity' ben ik aan dit album begonnen, en ook zeker weer niet verkeerd, maar ik vind de eerst genoemde toch beter.
Vooral het nummer 'Lost' vind ik een echte klapper, een nummer dat dezelfde potentie heeft als 'Wishmaster' van Nightwish.
Toch vind ik het net iets minder over de hele linie genomen, dan "Trinity" , maar slecht vind ik geen enkel nummer.
De stem van de zanger doet me overigens denken aan de stem van Tony Kakko van Sonata Arctica.
Ondanks ik deze band zoveel talent heb vinden, ik ken ze nu ook nog maar net, sta ik er toch van op te kijken dat het metname hier op deze site zo onbekend is,..maar ach er zijn natuurlijk ook zo ongeloofelijk veel bands.
Sommige bands breken gewoon niet door.