Andrew Hill Trio - So in Love (1960)

Jazz
Label: Warwick

1. So in Love (6:15)
  2. Chiconga (3:25)
  3. Body and Soul (4:31)
  4. Old Devil Moon (5:20)
  5. Spring Is Here (5:33)
  6. Penthouse Party (2:50)
  7. That's All (3:24)
avatar van heartofsoul
Dit eerste album van Andrew Hill, hier in een triobezetting met Malachi Favors op bass en James Slaughter op drums, vind ik nog weinig opmerkelijk. Omdat Point of Departure al heel lang een van mijn jazzfavorieten is, d.w.z. een album dat bij iedere luisterbeurt weer fris klinkt, heb ik mij voorgenomen zo veel mogelijk van zijn albums te gaan beluisteren de komende tijd. Weliswaar vind ik Hill hier al een boeiende pianist, maar zijn opvatting van bijvoorbeeld Body and Soul deed me niet zo veel. En dat geldt wel voor meer stukken op dit album. Maar ik veerde wel gelijk op bij het spannende Chiconga en ook That's All vond ik heel mooi gedaan. Benieuwd dus naar al die albums die ik nog moet leren kennen.

Soledad
Ik denk dat dit inderdaad zijn minst interessante album is. Zowel Hill als Favors zaten hier nog niet in hun experimentele fase. Ik zeg ‘Passing Ships’ proberen heartofsoul. Die is zo belachelijk goed!

avatar van heartofsoul
Soledad schreef:
Ik zeg ‘Passing Ships’ proberen heartofsoul. Die is zo belachelijk goed!

Ga ik zeker doen. Staat op mijn tamelijk lange lijst van te beluisteren albums. Maar ik ben een nogal langzame luisteraar, dus voorlopig ben ik nog wel even bezig.