The Motors - Tenement Steps (1980)

Label: Virgin

1. Love and Loneliness (4:48)
  2. Metropolis (4:43)
  3. Here Comes the Hustler (3:32)
  4. That's What John Said (5:05)
  5. Tenement Steps (4:35)
  6. Slum People (4:31)
  7. Nightmare Zero (3:29)
  8. Modern Man (3:20)
  9. Time for Make Up * (3:27)
  10. Crazy Alice * (1:38)
  11. Love Round the Corner * (2:41)
  12. That's What John Said [7" Version] * (3:28)
  13. Love and Loneliness [7" Version] * (4:21)
  14. Tenement Steps [7" Version] * (3:52)
  15. Dancing the Night Away (Re-mix) * (6:30)
  16. Emergency (Re-mix) * (5:31)
  17. Sensation (Re-mix) * (3:25)
avatar van divart
Laatste en verreweg het beste album van The Motors. De Status Quo achtige rock van vooral het eerste album is gelukkig zo goed als verdwenen. Wat over is gebleven zijn leuke jaren '80 popliedjes met als hoogtepunten Love and Loneliness, Metropolis en het titelnummer Tenement Steps. Het laatste nummer lijkt nog het meest op Airport van hun tweede album. Is ietsje minder maar nog steeds een erg leuke single.

avatar van Droombolus
divart schreef:
Is ietsje minder maar nog steeds een erg leuke single.

Die ik nog steeds in de kollektie heb ......... De LP had ik op teep maar die is helaas verloren gegaan. Inderdaad leuke, frisse, typies engelse popmuziek

Pieter Paal
De eerste 2 albums heb ik in mijn collectie en daar staan een aantal mooie dingen op zoals de grijsgedraaide single 'Airport', waarvan ik ook nog een 12 inch op blauw vinyl heb. Er staat 'limited edition' op de hoes.
Disky bracht het tweede album nog eens uit op CD met 2 bonus tracks. Die Disky-gevallen worden net zoals al die Virgin-uitgaves bij EMI geperst. Toch zijn die van Disky wat vriendelijker geprijsd.
Van dit 3e album ken ik alleen het fraaie titelstuk. Frits Spits draaide het heel vaak in zijn 'Avondspits'. Daarna nooit meer iets van deze band gehoord.

avatar van suffeteun
Deze net even beluisterdt.Wisselvallig album met toch wel een paar uitschieters.Titeltrack is fantastisch,maar ook Nightmare Zero,Metropolis en Here comes the hustler zijn fraaie songs.Wat mij opviel is dat deze jongens af en toe stevig uit de hoek kunnen komen.

avatar van Dibbel
Laatste album van The Motors ja.
Bram Tchaikovsky was er hier niet meer bij.
Ik heb het nooit hun beste gevonden, eerlijk gezegd.
De Muziek Expres noemde het destijds al een bombastisch prul.
Met die bombast hadden ze wel een punt, want de songs zijn nogal opgeklopt van aard en hier en daar ook te uitgerekt.
Daar dan nog de dichtplamuur-produktie van Jimmy Iovine er over heen, dan klopt dat aardig.
Toch is het allemaal helemaal niet slecht of zo.
Beetje lompe rock, waarin ik toch af en toe nog Status Quo herken.
Eerst maar weer eens 3 sterren, maar hij staat weer onder, dus komt nog eens af en toe uit de hoes weer binnenkort.