Thomas Newman - Finding Nemo (2003)

Score
Label: Walt Disney

1. Wow (2:31)
  2. Barracuda (1:29)
  3. Nemo Egg (Main Title) (1:16)
  4. First Day (1:15)
  5. Field Trip (0:57)
  6. Mr. Ray, Scientist (1:18)
  7. The Divers (1:56)
  8. Lost (1:03)
  9. Short-Term Dory (0:43)
  10. Why Trust a Shark? (1:17)
  11. Friends Not Food (1:51)
  12. Fish-O-Rama (0:29)
  13. Gill (1:40)
  14. Mt. Wannahockaloogie (1:20)
  15. Foolproof (0:32)
  16. Squishy (1:32)
  17. Jellyfish Forest (1:32)
  18. Stay Awake (1:47)
  19. School of Fish (1:03)
  20. Filter Attempt (2:05)
  21. The Turtle Lope (2:04)
  22. Curl Away My Son (1:28)
  23. News Travels (1:13)
  24. The Little Clownfish from the Reef (1:15)
  25. Darla Filth Offramp (2:22)
  26. Lost in Fog (1:05)
  27. Scum Angel (1:22)
  28. Haiku (1:41)
  29. Sydney Harbour (0:28)
  30. Pelicans (1:12)
  31. Drill (0:50)
  32. Fish in My Hair! (1:29)
  33. All Drains Lead to the Ocean (1:36)
  34. ...P. Sherman, 42 Wallaby Way, Sydney... (0:39)
  35. Fishing Grounds (1:41)
  36. Swim Down (1:46)
  37. Finding Nemo (1:19)
  38. Fronds Like These (1:57)
  39. Beyond the Sea (4:26)

met Robbie Williams

Hoewel het besef van onderwater niet 100% is, is de score toch heel mooi om naar te luisteren. De muziek word heel "vloeiend" gebruikt met toch de zwaardere muziekinstrumenten.
Buiten dat zijn de verschillende nummers samen zeer leuk om naar te luisteren en zal je niet snel genoeg krijgen van de cd. Vooral Nemo Egg en Darla Filth Offramp springen eruit en daarmee is Finding Nemo zeker een goede score voor de film en past precies in het straatje van Thomas Newman..

neo
Angrod-Pallanén schreef:
Hoewel het besef van onderwater niet 100% is,.

Geen idee waar dit op slaat. Maar kan je mij dan vertellen hoe dat ''onderwater gevoel'' beter had kunnen doorklinken in de score? Bij score voor een coke film moet je de componist moeten kunnen horen snuiven tussendoor?

Ik vind hem anders net zo kleurrijk als de onderwaterwereld, vaak wordt deze echt treffend briljant getroffen, hoe de beelden en de muziek samengaan. Daar krijg je ook nog eens de geluiden van de ruisende zee en het kabbelend water tussendoor... wat is er mis mee?

neo
Meer dat het lijkt alsof dat 100 % vereist was. Dat is waar ik even over viel

avatar van JohnWilliams
Mooie Score meer kan ik er niet over zeggen...

avatar van Bruce Almighty
Ook een mooi album van Disney (de film was ook mooi hoor!) door : Thomas Newman die de muziek gecomponeerd heeft en goed ook nog!

* * * *

avatar van JohnWilliams
Begin zelf Newman steeds beter te vinden, deze Score is weer een goeie van hem! Heb gehoord dat hij de muziek van Wall-E gaat maken.

geen slechte score. ik heb dit album al meermaals beluisterd maar na deze keer begin ik het toch wat beu te vinden. allemaal zeer toffe nummers. alleen het laatste is niet boot mij bestemd.

neo schreef:

In de categorie beter laat dan nooit: ik bedoelde meer dat gevoel dat je bij alle scores krijgt dat je in de film zit. Ik miste (of ik denk dat ik dat miste, ik weet na 8 jaar niet meer precies wat ik dacht) de belevenis van een onderwaterwereld. Daar was bij deze film toch een unieke kans. Ook al moet ik bij Nemo Egg wel echt bekennen dat ik het gevoel heb dat ik zwem. Als dat logisch is.

avatar van JohnWilliams
Komt inderdaad door het gebruik van bepaalde instrumenten Angrod-Pallanén. Je hebt helemaal gelijk. Je moet alleen niet vergeten dat neo altijd argumenten wil voordat hij maar een beetje gelooft dat je gelijk hebt.

avatar van John Barry
Mooie sfeervolle soundtrack van Newman. De soundtrack weet inderdaad mooi het onderwater gevoel te laten te horen. De soundtrack is prettig om naar te luisteren. Het liedje Beyond the Sea van Robbie Williams vindt ik op zich wel leuk, maar ik vindt het liedje niet echt in de stijl van de rest van de soundtrack.

Het is wat mij betreft zeker een aanrader om deze soundtrack eens te beluisteren.

3,5 ster