The Cats - Hard to Be Friends (1975)

Label: EMI

1. Hard to Be Friends (3:36)
  2. Come on Girl (3:13)
  3. Comedy Or Tragedy (Putty in Your Hands) (2:48)
  4. I Don't Know Where to Go (2:41)
  5. I Can Walk on Water (2:42)
  6. Mary Lee (3:21)
  7. Come Sunday (2:40)
  8. I've Fallen for a Fallen Angel (3:12)
  9. How Did You Feel (3:06)
  10. Take Me with You (3:03)
  11. Country Woman (2:41)
  12. European Flowers Don't Grow in the U.S.A. (3:42)
  13. Like a Spanish Song * (2:59)
  14. Romance * (3:03)
Er doet nogal wat mee op dit album. Namen als Dean Parks, Larry Carlton, Leland Sklar en Jeff Porcaro kom ik op de hoes tegen.

Vij songs zijn geschreven door de Cats, de rest door Amerikaanse broodschrijvers. Alles klinkt vrij routineus, liedjes als Comedy Or Tragedy en I Can Walk On Water zijn heel erg doorsnee, je zou bijna vergeten dat je naar de Cats luistert. Ook de eigen composities beklijven niet.

Come Sunday werd nog wel een hit. Voor de rest is het niet slecht maar weinig bijzonders.

avatar van jorro
Dit is toch echt een matig album. Slechts 4 stemmen en gemiddeld 2,88, Bovendien maar 1 berichtje. Maar toch staat dit album in de jaarlijst 1975 van Oor. Weliswaar gedeeld laatste, maar toch. Één puntje van Jip Golsteijn.

Voor de liefhebbers heb ik de spotifylink toegevoegd

avatar van Broem
jorro schreef:
Ik heb het album beluisterd en het klopt. Het is echt geen best album. 36 minuten palingsound. Van mij 2*. Voor de liefhebbers heb ik de spotifylink toegevoegd

Zelfkastijding is een vorm van boetedoening. Je mag zo’n album best overslaan hoor. Of je moet jezelf echt willen pijnigen

avatar van nlkink
jorro schreef:

Één puntje van Jip Golsteijn

Niet echt verbazingwekkend; Golsteijn woonde in Volendam.

avatar van jorro
Broemschreef:

Ik heb het overleefd en als je van lijstjes houdt moet je het goed doen. Op naar een volgend album.

avatar van JJ&Joan

Ik herken dit gevoel. Ik doorworstel nog es al mijn lijstjes. Alfabetisch zit ik nog maar aan the Cats (de C dus), ik heb nog werk tot halfweg volgend jaar.