The Walkabouts - Trail of Stars (1999)

Rock / Folk
Label: Glitterhouse

1. Desert Skies (7:32)
  2. Straight to the Stars (4:32)
  3. Gold (6:26)
  4. Last Tears (6:23)
  5. Crime Story (4:40)
  6. Hightimes (4:53)
  7. Harvey's Quote to Me (1:29)
  8. On the Day (6:30)
  9. Till I Reach You (4:38)
  10. Drown (4:29)
  11. No One the Wiser (6:49)
  12. Bonnie & Clyde (8:59)
avatar van robbrouwer58
Magische sfeermuziek met betoverend passende vocalen.

avatar van Shangri-la
Mwa, een van hun mindere albums vind ik.

avatar van heartofsoul
Dit atmosferische, donkere en geheimzinnige album krijgt me steeds meer in zijn macht.
Het was het eerste Walkabouts-album dat ik kocht, ik vond dat het er zo mooi en spannend uitzag - en zo klinkt het ook... Weer eens tevoorschijn gehaald, en -nog meer dan vroeger- in de ban van dit album geraakt.

De sfeer van dit album vind ik uniek, en de stem van Carla Torgerson is er een waar ik steeds weer voor val. En dan die zeer spannende instrumentaties.

Wel moet ik zeggen dat de liedjes erg bij me moesten groeien. Ik begon ooit met 3 à 3,5 * en ik verhoog nu naar 4,5*. Geen idee waarom bijvoorbeeld Allmusic slechts ** geeft, misschien heeft John Duffy niet zo goed geluisterd.

avatar van Manfield
Aanpassing gedaan, dit album is niet van 2000 maar van 1999. Ik ben hier wel benieuwd naar, de twee albums voor deze vind ik beiden erg mooi!

avatar van Venceremos
Dromerig en dubby, Gold is goud en waarom deze laag gewaardeerd wordt, is mij een raadsel.

Manfield schreef:
Aanpassing gedaan, dit album is niet van 2000 maar van 1999.

"Last tears of the century"