The Temperance Seven - The Very Best Of (2004)

1 stem

Jazz
Label: EMI

1. You're Driving Me Crazy (3:56)
  2. Charley My Boy (2:49)
  3. Pasadena (3:04)
  4. Sugar (2:50)
  5. Hard Hearted Hannah (3:37)
  6. Chili Bom Bom (3:15)
  7. The Charleston (3:00)
  8. The Black Bottom (3:08)
  9. Dinah (3:33)
  10. Kaiser Drag (2:02)
  11. That Certain Party (3:40)
  12. My Blue Heaven (3:59)
  13. Sahara (3:38)
  14. Everybody Loves My Baby (2:36)
  15. Runnin' Wild (2:06)
  16. The Mooche (3:13)
  17. The Shake (2:30)
  18. Bye Bye Baby (3:21)
  19. Ain't She Sweet (2:50)
  20. Seven & Eleven (3:02)
  21. China Boy (2:43)
  22. Brown Eyes Why Are You Blue (3:27)
  23. I Want to Be Happy (2:19)
  24. Vo Do Do Dee O Blues (2:31)
  25. Alexander's Rag Time Band (3:19)
avatar van Droombolus
Kwam deze comp van de mede-inspirators van de Bonzo Dog Doo-Dah Band voor weinâg tegen bij AmazonUK Marketplace.

Het is heel aardige jaren 20/30 Vaudelille "jazz" kompleet met souzaphone, banjo & euphemonium, echt heel leuk om in de spelert te gooien als je er voor in de stemming bent. Helaas ontbreekt het deze jongens toch wel aan de verder absurdisties doorgevoerde humor, die bijv. een pre-Bonzo act als The Alberts al wèl hadden, waardoor het wel een beetje lange zit wordt als je er echt naar gaat zitten luisteren.

Droombolus schreef:
euphemonium [snip]

Euphonium bedoelde ik te schrijven ......

Als er mensen nieuwsgierig zijn naar de The Alberts....... helaas is er nooit een full length release van ze geweest maar ze zijn wel te vinden op verzamelaars, meestal samen met de Temperance Seven en de Bonzo's ...... De meest recente is By Jingo, It's British Rubbish die z'n titel ontleend aan een citaat uit een Alberts nummer: It may be rubbish but by Jingo, it's British rubbish !

avatar van heartofsoul
Ik neem aan dat dit de originelen zijn? Ik herinner me dat ik, toen ik in de sixties, met mijn oor aan de radio gekluisterd Pasadena en You're Driving Me Crazy hoorde daar zeer van gecharmeerd was. Toen ik pas veel later de pecunia had om platen en cd's in huis te halen, heb ik You're Driving Me Crazy op een cd kunnen vinden, maar de andere nummers niet. Ik denk dat ik deze cd dus ook maar ga bestellen. Bedankt voor de tip !

avatar van Droombolus
Yup ! Ze hebben 4 singles in de engelse top zoveel gehad begin jaren 60.