Letherette - Letherette (2013)

Dance / Electronic

11. Hard Martha
  12. Say the Sun
  13. Film Music *
avatar van Dorstlesser
Ging de nieuwe Boards of Canada halen en zag deze liggen, en herinnerde me dat ik ooit een hele chille plaat van hen had gedownload.

Deze klonk meteen heel warm en groovy; mix van hiphop en house die erg goed in het gehoor ligt. Gekocht, paar keer geluisterd, zeker geen spijt van. Binnenkort volgt misschien nog een recensie, maar zeker aan te bevelen.

avatar van -SprayIt-
Klopt, niet al te ingewikkeld, lekker strak geproduceerd plaatje. Funky, poppy, zomers, zeker goed te doen, niet hoogstaand.

avatar van Eis-T
Altijd al een zwak gehad voor filterhouse. Doet me sterk denken aan "Newjack" van Justice maar dan wat meer smooth. Bij vlagen ook Etienne de Crecy vibes.

Niet hoogstaand vind ik juist wel fijn. Ninja Tune heeft vaak een beetje een "moeilijk doen om het moeilijk doen" attitude (begrijp me niet verkeerd: ik waardeer ze juist omdat ze grenzen opzoeken en complexe muziek een kans geven zolang het maar Head-funk is). Soms is simpel gewoon heel lekker.