Slobberbone - Slippage (2002)

Label: New West

1. Springfield, IL (4:38)
  2. Stupid Words (3:17)
  3. Write Me Of (3:56)
  4. Sister Beams (4:39)
  5. Butchers (3:24)
  6. Sweetness That's Your Cue (3:56)
  7. To Love Somebody (3:36)
  8. Find the Out (6:14)
  9. Down Town Again (5:34)
  10. Live on in the Dark (5:20)
  11. Back (2:48)
Sweetness That's Your Cue: wereldnummer!

Hendrik68
Zoveel minder dan de grandioze voorgangers is deze plaat bepaald niet, maar toch lijkt een groot deel bij dit album al te zijn afgehaakt. Dat ik pas de 2e ben die er een bericht bij plaatst is toch opvallend. Dat is ook niet terecht vind ik. Ook dit album van deze semi southern rockers bevat een aantal absolute topnummers. Luister eens naar het fantastische Live on in the dark. Misschien wel een van hun allerbeste nummers. Op de voorganger kwamen nog een aantal nummers voor die je in de verte aan de Pogues doen denken. Die variant hoor je hier nauwelijks terug. Daardoor is het iets meer recht toe recht aan. Dat is een beetje jammer, maar eigenlijk stoort het nauwelijks. Zelfs de versie van To love somebody valt niet uit de toon, al vraag ik me wel af waarom ze juist dit nummer gecovered hebben. Voor de rest net niet de klasse van Barrel Chested en Everything you thought was right was wrong today, maar wel een stabiele 4 sterrenplaat.

Zal deze weer eens opzetten, maar ik vind het gebrek aan folky/rootsy songs wel storen. Iets meer rechtdoor southern rock dan eerdere platen, dat vind ik jammer. De trend werd bij de voorganger al ingezet trouwens, want die was al een stuk meer rock dan Barrel Chested en die lijn wordt hier enkel nog verder doorgedreven. Van "Everything you thought was right was wrong today" moest ik leren houden, was daar aanvankelijk ook geen fan van, nu wel. Geen idee of dat, met een beetje geduld, ook gaat lukken bij dit album. Ik betwijfel het, maar zal het toch eens opnieuw proberen.