Quiet Riot - Terrified (1993)

Label: Moonstone

1. Cold Day in Hell (6:03)
  2. Loaded Gun (6:20)
  8. Rude, Crude Mood
  9. Little Angel (3:58)
  10. Ressurrection (6:10)
Ozric Spacefolk
Aangename, ietwat kalme rockplaat, meet een mooie cover (Itchycoo Park).

Goed gitaarwerk, goede zang, en een lekkere productie.

Het geheel komt nogal bluesy op me over..

avatar van Metal-D78
Ozric Spacefolk schreef:
... een mooie cover (Itchycoo Park).

Was blijkbaar mode in die tijd om dit nummer te coveren. Zie ook Blue Murder - Nothin' But Trouble (1993)

Ozric Spacefolk
Deze plaat is schijnbaar de soundtrack van de film "Dollman vs. Demonic Toys".

Dat wist ik niet...

avatar van Von Helsing
Ozric Spacefolk schreef:
Deze plaat is schijnbaar de soundtrack van de film "Dollman vs. Demonic Toys".

Dat wist ik niet...

Die songs zijn er dan zeker later aan toegevoegd?

Volgens het boekje van de cd is dit album namelijk "the first non-soundtrack album released by Moonstone Records".

avatar van Von Helsing
Nadat Quiet Riot met Metal Health heel erg groot werd in Amerika en de hoogste positie behaalde (de teller staat nu op 6 miljoen verkochte exemplaren) ging het daarna met een rechte lijn naar beneden. Vooral door het gedrag van zanger Kevin Dubrow, broer btw van de in Amerika beroemde plastische chirurg Terry Dubrow

In 1986 maakte ze mijns inziens nog een behoorlijk album met QRIII. Het album verkocht echter voor geen meter, Exit Dubrow,en enter Paul Shortino (Rough Cutt) en het self-titled album kwam uit in 1989 maar ook dat werd geen daverend succes, mede door het middelmatige materiaal en Paul klonk als een schorre kip.

In 1993 kwam Dubrow weer terug met Terrified. Op zich weer een redelijk maar de nummers zijn er gewoon niet. Het luistert lekker weg maar geen hoogvliegers te vinden. Nieuwkomer was bassist Kenny Hillery maar helaas maakte hij in 1996 een einde aan zijn leven.