Today Is the Day - Sadness Will Prevail (2002)

Label: Relapse

1. Maggots and Riots (2:38)
  2. Criminal (4:40)
  3. Distortion of Nature (2:46)
  4. Crooked (2:59)
  5. Butterflies (3:07)
  6. Unearthed (3:16)
  7. The Descent (5:00)
  8. Death Requiem (4:18)
  9. Christianized Magick (5:25)
  10. Voice of Reasion (2:21)
  11. Face After the Shot (4:09)
  12. The Ivory of Self Hate (3:40)
  13. The Nailing (5:36)
  14. Mistake (3:35)
  15. Invincible (7:31)
  16. Aurora (3:02)
  17. Sadness Will Prevail (8:04)
  18. Myriad (6:10)
  19. Spaceship (1:55)
  20. Flowers Made of Flesh (3:22)
  21. Your Life Is Over (4:32)
  22. Control the Media (6:39)
  23. Vivicide (2:33)
  24. Miasma (1:01)
  25. Times of Pain (4:02)
  26. Breadwinner (1:20)
  27. Friend (2:08)
  28. Never Answer the Phone (23:16)
  29. I Live to See You Smile (4:29)
  30. Sadness Will Prevail Theme (11:26)
  31. The Good Life (5:33)
avatar van Nakur
twee en een half uur lo-fi waanzin. Ik denk niet dat ik het vaak ga draaien, daarvoor is de mix van metal, screamo en samples toch te onsamenhangend. Maar de albumtitel dekt de lading wel: twee en een half uur luisteren later ben je er zeker niet vrolijker op geworden. Ijskoude plaat. Jammer van de kutproductie

avatar van korenbloem
Ik ken een aantal platen van hun nu. Maar volgens mij is dit een van hun meest ambitieuse werk, of misschien wel hun meest ambitieuse, een mix van metal, free jazz, screamo en lo-fi. Een prachitg werk dit.

avatar van pompompom
Nakur schreef:

Ik heb bij deze geweldige plaat altijd het idee gehad dat de slechte productie er juist bij hoort.

Brooklyn Dodger
Mag ik een vaste lijn meneer Austin? Nee dus, 2,5 uur durende chaos van lo-fi grindcore, metal en noem het maar op. Heerlijk ook die beroerde productie, soms klinkt de plaat opgenomen door een telefoon maar toch een boeiend werkstuk van een van de fijnste metalbands.