Tonedeff - Glutton (2013)

Label: QN5

1. Glutton (5:03)
  2. Centerfold (4:51)
  3. Filthy (XXX) (3:01)
  4. Never (4:09)
  5. Sunrise (4:21)
-marco- schreef:
Project van 1/4 EP's met als eindproduct polymer album. Ik ben benieuwd.

Check:

QN5 Music | An independent hip-hop record label

Begrijp hieruit dat de eerste 3 digitaal worden en deeltje 4 fysiek?!

avatar van Harderwiek
Ja, van de EP's inderdaad. Het vierde deel wordt bijgevoegd bij de fysieke collector's edition van Polymer, volgens mij. Maar lijkt mij beetje vaag aangezien die EP deel is van het album.

Erg goed nieuws is dit trouwens!

avatar van He$$el_01
Het album bestaat gewoon uit vier delen waarvan de eerste drie digitaal te verkrijgen zijn voordat het album uit komt en het vierde deel alleen op het album zal staan.

Uptempo tracks....appart......heel appart

avatar van Silky & Smooth
Nou ja, Tonedeff zal het vast bij kunnen houden

avatar van Delars
Dit is niet wat ik verwachtte..

avatar van Silky & Smooth
Misschien een leuk weetje: Chew-Fu (co-producer op track 2) is een Nederlander En hij heeft eerder ook al een soort dance-track gemaakt met Substantial onder de naam Fanomm.

avatar van Silky & Smooth
Dat er een Nederlander mee doet op deze plaat verandert trouwens niets aan het feit dat het allemaal gewoon kut is!

avatar van Harderwiek
Oe, slechte reacties. Straks eens checkeen

avatar van Colucci_Era
Ik vind het wel meevallen, klinkt eigenlijk best nice.

avatar van Harderwiek
Wow, dit had ik dus niet verwacht. Tonedeff gaat he-le-maal uit zijn dak. Maar zo verkeerd is het inderdaad niet, wel wennen. Durf hem alleen nog niet te pre-orderen.

avatar van -marco-
Nee, dit is het niet. Jammer, keek wel uit naar nieuw werk van Tone. Hoop dat de overige 3 ep's wel anders/dope worden. Blijf het project wel volgen

avatar van He$$el_01
Ik vind het niet zo kut als sommige mensen hier boven mij denk ik, maar ik moest hierna toch wel weer even snel Archetype luisteren om te bedenken waarom ik dit ook alweer een van de beste rappers ooit vind.

avatar van Silky & Smooth
En daarna vond je dit wel kut neem ik aan?

avatar van He$$el_01
Daarna ben ik zo verstandig geweest om het niet meer op te zetten. Na een nummers als Masochist moet je natuurlijk niet naar een nummer als Centerfold luisteren.

avatar van P.O.W.
Een 6 (misklik, 4 sterren gaat dit niet worden) tot nu toe, Glutton en Filthy zijn lekker. De rest ben ik nog niet zo zeker van. Maar zodra ik over de schok van het soort EP was, vond ik het eigenlijk best wel oké. Het past in het concept van Polymer met de 4 verschillende stijlen EP's, sommigen zullen deze skippen, ik niet.

Hoe dan ook is de Polymer pre-order gedaan, ben benieuwd naar de volgende 3 EP's.

P.O.W. schreef:

Dito

avatar van Elohim
Okay, Sunrise is echt bijna om van over te geven...
Glutton was nog best vet eigenlijk. Centerfold is nog even wennen... Zijn flow is daar wel dope! Productie is ook niet zo erg. Verder nog niks beluisterd.
Inderdaad zullen de EPs erg van stijl verschillen. Ik zal spoedig waarschijnlijk toch de pre-order doen...

Wat een mooie neus heeft ie toch

avatar van Elohim
Ik kan er geen voldoende van maken... 2,5.

Glutton is best vet. Heeft echt het perfecte gevoel voor wat hij wilt weergeven. Centerfold is nog voldoende te noemen. Aardig opgebouwde track, verder niet héél interessant. Daarna is er niks interessants meer te vinden... Filthy is ver van mijn smaak, Never komt iets dichterbij en veel verder dan Sunrise gaat het niet...

avatar van thgryda
Oei enorm slechte reacties. Ik ga deze skippen denk ik.... Wachten op de andere EP's

avatar van Glaciers of Ice
Rapt Tonedeff hier weer met zo'n irritante flow waar je hem amper kunt horen rappen vanwege zijn toch wel erg sterke breathcontrol?

avatar van kobe bryant fan
1,0
Nu verwachtte ik na de negatieve reacties al niet veel meer, maar dit slaat toch werkelijk alles. Wat een gedrocht. Ik ken Tonedeff alleen van altijd sterke bijdragen bij Kno en CunninLynguists. Zijn snelle flow, over de rustige beats zorgt daarvoor voor een vette sfeer, ook tekstueel kwam hij altijd goed. Niks is hier het geval naar m'n mening.
De beats zijn echte rommel, veel vreselijke dubstep invloeden en klinken me veel te commercieel en dansbaar in de oren. Maar ook Tonedeff doet het zeker niet goed, hier zorgt zijn snelle flow eerder voor irritatie dan dat het genietbaar is.
Tekstueel vind ik het ook niet goed. De refreinen zijn ook echt zwak.
Een 1 voor de moeite, en het leuke begin van Sunrise.

avatar van Elohim
Ben ik TOTAAL niet met je eens, Glenn. Dansbare muziek is niet per definitie slecht. Zeker op een track als Glutton gebruikt hij die dubstep invloeden juist ERG goed om het smerige er vanaf te laten druipen. Heerlijk!
Centerfold is ook een heel net uitgewerkte track. Je kan je hem moeilijk anders voorstellen dan als zo'n dikke, vieze man die graag van die foto's neemt. Erg vet gedaan, vind ik zelf.
Zijn flow zit nog steeds perfect in elkaar en tekstueel levert hij in ieder geval op de eerste twee tracks gewoon een erg vet concept, gecombineerd met, zoals we mogen verwachten, een ijzersterk rijmschema.

Sunrise heeft, hoe vervelend het refrein ook mag zijn, een kapot harde verse in het midden.

Het probleem ligt toch duidelijk niet bij Tonedeff zijn vocalen, die zijn vergelijkbaar met eerdere tracks (denk aan Disappointed, hoewel die wat grappiger was. Maar ook Pervert). Dit soort onderwerpen komen niet uit de lucht vallen voor hem.

avatar van kobe bryant fan
1,0
Tuurlijk is dansbare muziek niet per definitie slecht, ik ben zelfs een Dance liefhebber.
Maar hier vind ik het gewoon totaal niet passen. En nog eens slecht uitgevoerd ook.
De dubstep mag dan misschienb wel het ranzige benadrukken, ik blijf het gewoon matig vinden jammer genoeg. Qua teksten moet ik je wel gelijk geven, nu ik ze beter heb bekeken.

avatar van Glaciers of Ice
Opnieuw die irritante flow. Ik vind de beats enorm matig, gewoon super slecht. Ik ben geneigd een 1 te gaan geven, maar dat is misschien wat te laag. Aan de andere kant heb ik echt geen behoefte om dit album nog een keer te gaan luisteren. Tekstueel steekt het gewoon goed in elkaar en dat geldt niet alleen voor de eerste 2 nummers, alhoewel die waarschijnlijk wel het sterkst zijn. De muziek is hier echt van laag niveau en daar veranderen zijn teksten niets aan. Hij doet zich bovendien vaak veel slimmer voor dan dat hij is.

avatar van Delars
En hoe weet jij hoe slim hij is?

avatar van Elohim
Volgens mij doet hij zich vaak dommer voor dan dat hij is... (als in, komt hij in tracks soms ietwat dom over, terwijl hij best slim is).

Maar ik heb het vaak over de eerste twee tracks omdat ik daar wel van kan genieten, de rest... kan ik ook weinig mee. Jammer dit.

avatar van Glaciers of Ice
Waarom zou je zo moeilijk doen met woorden als het eigenlijk gewoon iets heel simpels betreft. Ik heb dat altijd met Tonedeff en ook met een artiest als K-Rino. Ik vind het enorm vet als er moeilijke woorden gebruikt waar de woorden ook echt een functie hebben, maar bij Tonedeff voegt het vaak niets toe. Het is meer check my vocabulary-raps. Zo komt hij gewoon quasi-intellectueel over.

avatar van Elohim
Geef een voorbeeld. Alsjeblieft, geef een voorbeeld.

Als je qua teksten K-Rino namelijk op dezelfde hoop gooit als Tonedeff krijg ik het gevoel dat je er echt niks van begrepen hebt. Tonedeff snijdt aardig standaard onderwerpen aan (denk aan tracks als Archetype (ik was de eerste en jullie zijn varianten van mij!), Politics (goh, die 'politics' (politiek is niet de beste vertaling hier, dus laat ik het Engels staan) zijn zo vervelend!), Loyal (je vrienden zijn niet zo loyaal als ze lijken!) of gewoon Issawn ("it's on!") en bespreekt deze onderwerpen met een ratelende flow en vette rijmschema's, maar weinig moeilijke woorden. Misschien dat hij hier en daar een klein moeilijk woordje gebruikt (in Archetype kan ik me herinneren dat ik het woord 'epitomize' heb opgezocht), maar om daar nou over te gaan zeuren...

K-Rino daarentegen is van een heel ander kaliber. Meer richting Canibus, die inderdaad soms wat moeilijk over kan komen. Ikzelf ken K-Rino niet goed, maar heb hier en daar wel eens een track beluisterd... De vergelijking met Tonedeff zou je toch echt moeten toelichten.
edit: K-Rino gebruikt volgens mij inderdaad hier en daar wat grote woorden (maar weer: ook weer niet overmatig), maar hij heeft ze dan ook nodig om zijn conspiracy-talks te doen...

avatar van Oepsje
Damn, ik kon me niet voorstellen dat ik me aan moest sluiten bij de negatieve reacties, maar helaas. Dit is echt beschamend slecht. Openingstrack Glutton is nog vrij aardig. Die dubstepbeat is wel lekker en draagt bij aan de nasty raps.
Centerfold en Filthy zijn echt heel slecht, met name die teksten zijn om van te huilen.
Never is dan weer iets beter, maar ook hier haalt hij bij lange na niet het niveau dat we van hem zouden verwachten... jammer jammer.