World Party - Egyptology (1997)

Label: Chrysalis

1. It Is Time (3:20)
  2. Beautiful Dream (4:45)
  3. Call Me Up (2:57)
  4. Vanity Fair (3:33)
  5. She's the One (3:20)
  6. Vocal Interlude (0:24)
  7. Curse of the Mummy's Tomb (5:58)
  8. Hercules (3:15)
  9. Love Is Best (3:03)
  10. Rolling Off a Log (5:54)
  11. Strange Groove (4:10)
  12. The Whole of the Night (4:22)
  13. Piece of Mind (5:48)
  14. This World (4:21)
  15. Always (4:23)
avatar van kappeuter
Met het nummer She's The One, bij het grote publiek bekend van de cover door Robbie Williams. Een overbodige cover, want vrijwel 100 procent identiek.
Egyptology kent een aanstekelijke mix van pop en rock. Wallinger rules!

avatar van titan
titan (crew)
Beetje sombere plaat, maar wel een hele mooie. Karl Wallinger neemt daarbij enigszins revanche voor het iets tegenvallende Bang. Echt revanche zou hij pas nemen met opvolger Dumbing up (heb je die al gehoord, Kappeuter?), dat zich zelfs kan meten met Goodbye jumbo. 4*

avatar van kappeuter
Mijn kennismaking met en interesse voor World Party begon juist met Bang. Dus die vind ik ook best goed.
Bij elk nieuw World Party album is dat betreffende album steeds mijn favoriet.
Dumbing Up vind ik erg goed ja. Net toegevoegd...

EVANSHEWSON
titan schreef:

Ik vind deze Egyptology ook een biezonder donker plaatje, maar wel ééntje van topklasse. Wallinger is een speciaal ventje, dat kun je hier wel horen; Klinken veel echo's in terug zonder hem van plagiaat te kunnen beschuldigen. Beatles en E.L.O. nooit echt ver uit de buurt...

En : She's The One is een zeer bekend nummer geworden omdat een zekere Robbie Williams het coverde en er een hit mee scoorde.
Vind beide versies trouwens zeer goed, dit origineel zowel als Robbie's versie!

Voor deze Egyptology : 4 sterren, jawel !
****

avatar van dennisversteeg
Wat is dit een prachtige plaat, mijn favoriete CD van World Party in ieder geval.
Het album heeft een duidelijk eigen geluid, ietwat donker met mooie instrumentatie. Verder is er niks mis met het songschrijvenvan Karl Wallinger op dit album. Ik heb zelf minder met de opvolger Dumbing Up (die de meeste lijken mensen prefereren) en de voorgaande albums waren wat mij betreft te wisselend in stijl (en kwaliteit). Op dit album klopt wat mij betreft alles.
Hopelijk zal Wallinger nog in staat zijn om in de toekomst nog eens een World Party album te maken!

Mijn moeilijk lief. Stuk voor stuk goeie nummers, maar als ik een best-of-compilatie zou maken van World Party weet ik niet of er één nummer op dit album de selectie haalt. Private Revolution en Bang! waren wisselvalliger, maar bevatten wel een aardig tal memorabele songs.