Highlord - The Warning After (2013)

geen stemmen

Italiƫ
Label: Punishment 18

1. Tonightmare (2:17)
  2. The Goggle Mirror (4:30)
  3. Brothers to the End (6:24)
  4. Inside the Vacuity Circle (1:41)
  5. Standing in the Rain (5:24)
  6. No More Heroes (5:15)
  7. Of Tears and Rhymes (4:18)
  8. The Warning After (4:41)
  9. In This Wicked World (4:01)
  10. Arcade Warriors (4:52)
Jeddy van Est
The Warning After is het zevende album van deze Italiaanse power metal band, maar ik heb nog nooit eerder naar hun muziek geluisterd. Na het horen van dit album heb ik echter meteen een aantal andere albums van hen besteld.

Ik vind het moeilijk om de muziek van Highlord met andere power metal bands te vergelijken. Het is zeker niet zo symfonisch als bijvoorbeeld Rhapsody Of Fire, en ook niet zo progressief als Secret Sphere (die ook beiden uit Italië afkomstig zijn). Toch heeft het album zowel symfonische als progressieve invloeden, maar ik zou het album eerder in het hokje 'melodic power metal' plaatsen. Juist hierdoor ben ik ontzettend benieuwd geworden naar hoe de oudere albums van deze band klinken, want op basis van dit album kan dat alle kanten op gaan.

Een doorgewinterde power metal fan zal de stijl van de albumcover meteen herkennen. Deze is namelijk gecreeërd door niemand minder dan Felipe Machado, die ook al covers deed voor onder andere Blind Guardian, Rhapsody Of Fire, Theocracy en Derdian.

Met een speelduur van 43 minuten is dit album aan de korte kant, maar ik vind de lengte goed passen bij het soort power metal dat Highlord speelt. Ieder nummer is oerdegelijk, behalve de ballade 'Of Tears And Rhymes.' Misschien dat daar nog verandering in komt. Voorlopig ga ik in ieder geval voor 4 sterren

Jeddy van Est
Wat is 'No More Heroes' toch een geweldig nummer. Al vanaf de eerste luisterbeurt was dit een van mijn favorieten, maar het wordt met elke luisterbeurt nog beter. Misschien wel het beste nieuwe power metal nummer dat ik tot nu toe gehoord heb in 2013.

avatar van Sinner
Ik ben verbaast dat ze uberhaupt nog bestaan. Ik heb Medusa's Coil in de kast liggen en heb wat eerder werk ook beluisterd gehad destijds maar dit was toch echt een zwaar middelmatige band. Misschien toch eens luisteren naar deze dan.