Iron Maiden - Maiden England '88 (2013)

Label: EMI

1. Moonchild (6:23)
  2. The Evil That Men Do (4:18)
  3. The Prisoner (6:00)
  4. Still Life (4:32)
  5. Die with Your Boots On (5:19)
  6. Infinite Dreams (5:53)
  7. Killers (4:57)
  8. Can I Play with Madness (3:25)
  9. Heaven Can Wait (7:43)
  10. Wasted Years (5:06)
  11. The Clairvoyant (4:30)
  12. Seventh Son of a Seventh Son (10:09)
  13. The Number of the Beast (4:47)
  14. Hallowed Be Thy Name (7:22)
  15. Iron Maiden (5:12)
  16. Run to the Hills (4:02)
  17. Running Free (5:34)
  18. Sanctuary (5:25)
avatar van ricardo
Deze vandaag samen met En Vivo besteld bij Bol.Com samen voor 21 euro. Ben erg benieuwd naar deze, en of op En Vivo de Final Frontier nummers wat beter bevallen in live setting

Kronos schreef:
Opvallend is dat hier geen enkel nummer van Powerslave op staat.
Vind ik niet, vind het logisch dat een 1988 live album wat afwijkt van een live album uit 1985 ( Live After Death) Deze live plaat heeft gelukkig vooral nummers van Seventh Son

avatar van Kronos
En het heeft ook vooral nummers van het debuut, van Killers, The Number of the Beast, Piece of Mind en Somewhere in Time.

Opvallend dus dat er alleen van Powerslave geen enkel nummer op staat. En een logische verklaring heb ik daarover nog niet gelezen.

avatar van Edwynn
Tijdens die tour is 2 Minutes To Midnight wel enkele keren gespeeld. Maarhet was geen onderdeel van de vaste set. Geen idee waarom.

avatar van trebremmit
Kronos schreef:
Maiden England en dan Eddie op een Amerikaanse rammelkast? Te stom voor woorden eigenlijk. Als dat al een Harley is, het is zeker een aftands broddelwerkje van Riggs die toen blijkbaar al belangrijkere dingen te doen had dan tijd steken in een mooie Iron Maiden hoes.

Stond er eerst een andere hoes? Ik vind deze wel mooi.

trebremmit schreef:
Stond er eerst een andere hoes? Ik vind deze wel mooi.

Ja, iets met deze afbeelding. Eerst op VHS uitgebracht, in 1994 voor het eerst op cd verschenen. Dus eigenlijk zou die versie op de site moeten staan veronderstel ik.

avatar van Edwynn
Allebei denk ik. Maiden England is de originele en dit is Maiden England '88.

Overigens is Maiden England in eerste instantie alleen verschenen als VHS en in 1994 als package van video en cd. De losse cd is pas voor het eerst in 2013 als Maiden England 88 verschenen.

Edwynn schreef:
Allebei denk ik. Maiden England is de originele en dit is Maiden England '88.

Ik zie nu pas dat die '94 versie ook op MusicMeter staat. Normaal staat alleen de originele versie op MusicMeter, toch? Op Discogs staan ze bij elkaar. In principe is Maiden England '88 dan ook gewoon een versie met extra nummers die als bonus aangevinkt kunnen worden. Maar van mij mag hij blijven staan hoor. Hoef ik die lelijke Harley niet te zien.

Kronos schreef:

Misschien komt het ook wel omdat Live After Death de 1984 en dus de Powerslave tour was, en ze daardoor bewust geen nummer van dat album gebruikt hebben omdat die al genoeg op dat live album in 1985 staan (4 nummers volgens mij) en ze daarom niet al te veel weer dezelfde nummers op hun diverse live albums willen gebruiken. Al is het wel zo dat de laatste 3/4 nummers van de diverse live albums vaak wel weer dezelfde nummers zijn. ( o.a Hallowed By The Name en Run To The Hills b.v)

avatar van Kronos
Als je ziet hoeveel nummers zowel op Live After Death staan als op Maiden England '88, dan lijkt die verklaring me niet erg aannemelijk. Op Live After Death staan bijvoorbeeld van het debuut drie nummers op. Die hoefden dan volgens die logica hier ook niet op.

Kronos schreef:

Dat zag ik ook, een versie van 1994 en een versie van 2013. Die van 1994 heb ik zo snel niet kunnen vinden bij de grote en bekende aanbieders op internet, en het is dan altijd die uit 2013. Vraag me af wat het verschil is. Of is de 2013 de geremasterde versie van die uit 1994?

Kronos schreef:
Of de heren vonden de nummers van Powerslave zelf toen minder de moeite, want sinds Somewhere In Time kwamen ze vanwege de gitaarsynthersizers met een wat ander geluid en daardoor wat andere stijl. Powerslave was in wezen het laatste album in de stijl van Number of the Beast en Piece of Mind. Ik zou anders ook geen verklaring ervoor weten. Best vreemd idd, ook omdat Powerslave voor velen het beste Maiden album is.

avatar van Edwynn
Die laatste zin is zeer arbitrair. Voor wat betreft datgene je daarvoor stelt, verwijs ik naar wat Kronos al memoreerde: genoeg spul van eerdere albums zoals Killers, The Prisoner en Still Life aanwezig hier.

Overigens werd Powerslave op 2 Minutes na heel lang genegeerd totdat Dickinson het titelnummer in zijn soloset rondom Chemical Wedding opnam. Daarna moesten we wachten tot Somewhere Back On Tour om Aces High, Powerslave en Rime Of The Ancient Mariner weer eens vertolkt te zien worden.

Daarna duurde het tot The Book Of Souls tour om het titelnummer weer in de setlist te zien. En op de Legacy Of The Beast parade konden we Aces High voor het eerst sinds 2008 weer horen. Dus ja, buiten 2 Minutes To Midnight horen we eigenlijk helemaal niet zoveel van Powerslave.

avatar van ricardo
Deze nu binnen gekregen en gelijk afgespeeld. Op het eerste nummer vind ik de stem van Bruce wat ver weg klinken, en het geluid zowiezo wat tegenvallend. Live After Death klinkt meer helder dan deze vind ik. Wel mooie nummers, en ondanks het wat mindere geluid erg blij met de aanschaf

avatar van Dirkrocker
Edwynn schreef:

Jaa die package kan ik me nog goed herinneren. Kreeg ik toen voor me verjaardag van me oom als puber haha. Aardig wat uurtjes mee vermaakt, die VHS was weinig soeps meer oplaatst. Mooie tijden. Maar 94 joh ? weet het nog als gisteren. We worden ouder

avatar van Edwynn
Die originele VHS heb ik nog langer. De bewuste package heb ik niet. Het verschil met de cd uit 2013 is dat de praatjes van Dickinson uit die laatste zijn gelaten. Ik weet niet hoe dat op die cd uit 1994 was.

avatar van Dirkrocker
Ik dacht me te herinneren dat er wel degelijk praatjes tussen stonden, maar als nog wel minder dan op de VHS. Maar kan me vergissen, is ff geleden ondertussen. Sowieso stonden er natuurlijk minder nummers op. Tegenwoordig behelp ik mij ook met de nieuwere versie uit 2013.

avatar van Edwynn
Deze klassieker maar weer eens uit de kast gepakt, alleen de opening (Aces High) is al legendarisch.

Volgens mij zit je bij het verkeerde album te typen..

avatar van jurado
Edwynn schreef:

Volgens mij zit je bij het verkeerde album te typen..

Typ je wel vaker op maandagmiddag in het luchtledige?

avatar van Edwynn
haha, het bericht is stiekem weggehaald zie ik.