Faun - Von den Elben (2013)

Duitsland
Folk
Label: We Love Music

1. Mit dem Wind (3:52)
  2. Diese Kalte Nacht (3:03)
  3. Von den Elben (4:07)
  4. Tanz mit Mir (3:02)
  5. Schrei Es in die Winde (4:03)
  6. Wilde Rose (3:25)
  7. Wenn Wir Uns Wiedersehen (3:18)
  8. Bring Mich nach Haus (3:23)
  9. Welche Sprache Spricht Dein Herz (3:26)
  10. Andro II (4:58)
  11. Minne Duett (3:39)
  12. Thymian & Rosmarin (3:47)
  13. Warte auf Mich (3:17)
avatar van Rinus
Ik hou erg van muziek met middeleeuwse invloeden of waarvan de roots in die tijd liggen. Deze band grossiert hierin. En goed ook. En doet dat met mooie vocalen, mooie (deels traditionele) nummers. Erg goede productie ook.

Schnee
Als ik alleen de titels zou zien, zou ik denken dat het schlager van het ergste soort is...

avatar van Mjuman
Schnee schreef:

Thou shalt not judge a song by looking at its title - veel electronic zou dan bijv afvallen ogv nietszeggende titels.
Verder is zoiets simpelweg te verifiëren (dan wel te falsifiëren) door even naar de Gluurbuis te gaan en eea te 'tjsekken' (YouTube dus). Afgaand op de hoesafbeelding zijn ze uiterlijk enigszins gepimpt, maar opnieuw geldt: looks can be deceiving. Ben relatief onbevangen naar een Pagan Folk (wist niet eens dat zoiets bestond) festival gegaan, in De Helling en werd getroffen door de muzikaliteit.

De muziek van Faun wordt wel omschreven als "Pagan Folk" - met name live valt op hoe bedreven en technisch bekwaam de musici zijn, allen multi-instrumentalisten.

Schnee
Owh ja, nee hoor, was geen afkrakerij. Ken de muziek helemaal niet en het ziet er niet schlager uit. Vond alleen de titels zo opvallend. Het gekke is dat op hun andere platen dat veel minder of zelfs niet zo is En aan de muzikaliteit twijfel ik ook niet. Al denk ik niet dat de middeleeuwen mij heel erg muzikaal bekoren kunnen.