Willy Moon - Here's Willy Moon (2013)

Nieuw-Zeeland
Label: Island

1. Get Up (What You Need) (3:17)
  2. Railroad Track (2:25)
  3. Yeah Yeah (2:44)
  4. What I Want (2:06)
  5. Fire (2:26)
  6. I Wanna Be Your Man (1:51)
  7. Working for the Company (2:40)
  8. Shakin' (2:08)
  9. She Loves Me (1:42)
  10. I Put a Spell on You (2:08)
  11. My Girl (2:53)
  12. Murder Ballad (2:28)
  13. Shakin' All Over * (2:30)
  14. Bang Bang * (2:18)
avatar van Angelo
Yeah Yeah is één van m'n favoriete singles van vorig jaar, ik kijk dan ook erg uit naar de rest (en toch ook wel in het bijzonder naar de volledige versie van de I Put a Spell on You-cover). Aan de hand van de previews belooft het album een mix te worden van (bombastische) indiepop met een vleugje soul en rock. Kortom: een artiest en een release om in de gaten te houden. Laat 't maar snel april zijn!

Toen ik Yeah Yeah hoorde had ik gelijk zin in een volledig album en intussen is dat dus verschenen en moet ik toegeven dat het uitkijken naar steeds minder werd. Yeah Yeah is leuk maar heeft ook een niet al te lange houdbaarheid.
Is het nu een gimmick of is ie bloedserieus? Ik kreeg er meer en meer een Caro Emerald gevoel bij en nu heb ik daar geen hekel aan maar het zorgt er wel een beetje voor dat ik het niet allemaal heel erg serieus neem.

En Here's willy Moon dan eindelijk..... en wat ik verwacht had gebeurt: we mogen blij zijn dat het hier 12 nummers betreft (14 als je voor de deluxe versie gaat) met een speelduur van een half uur: meer dan genoeg voor letterlijk een hoop toeters en bellen.
Op den duur is de sound erg vermoeiend en snak je naar een rustige folkzanger.

ik ben er niet uit of die heksenketel nu bedoeld is om te maskeren dat we elke keer eenzelfde trucje voorgeschoteld krijgen of dat ik gewoon niet goed genoeg luister.
Dit album is absoluut een feestje maar niet eentje die ik helemaal tot aan het einde wil uitzitten. Het is geen slecht album, alleen is het too much. Neem het niet al te serieus dan is het leuk om af en toe eens te horen.