Destiny's Child - #1's (2005)

R&B
Label: Sony

1. Stand Up for Love (4:45)
  2. Independent Women Part I (3:36)
  3. Survivor (3:49)
  4. Soldier (4:04)

met T.I. en Lil' Wayne

5. Check on It (3:31)
  6. Jumpin' Jumpin' (3:48)
  7. Lose My Breath (3:33)
  8. Say My Name (4:00)
  9. Emotion (3:55)
  10. Bug a Boo (3:22)
  11. Bootylicious (3:28)
  12. Bills, Bills, Bills (3:45)
  13. Girl (3:26)
  14. No, No, No Part II (3:15)

met Wyclef Jean

15. Cater 2 U (4:06)
  16. Feel the Same Way I Do (4:05)
  17. So Good * (3:13)
  18. Nasty Girl * (4:17)
check on it is toch ook de nieuwe single van beyonce in dr eentje? is dat hetzelfde liedje als op deze cd?

avatar van george clinton
Lost Highway schreef:

Dames van zo'n formaat kunnen nooit als gemiddelde 2,97 hebben,dat komt gewoon omdat de meeste mensen die hier 4 of 5 geven nog nooit een echt goed album gehoord hebben, in tegenstelling tot zij die minder dan 2,5 geven en de kwaliteit van deze muziek een stuk beter kunnen inschatten.

Niet akkoord. Ik zou hier gerust een 3,5 aan willen geven. Destiny's Child heeft niet de pretentie om geniale muziek te willen maken. Uiteindelijk draait het gewoon om eenvoudige catchy songs (met één leuk ideetje) waarop je je 'booty' kan shaken. Daar slaan de dames wonderwel goed in. Destiny's Child wil gewoon 'leuke' muziek maken, niet meer, niet minder. Je hebt 'kunst' en 'vermaak', je hebt 'haute cuisine' en 'kost'. Dit is voor mij een diepvriespizza margarita van Oetker: best wel lekker.

avatar van psychonaatje
psychonaatje schreef:
Overigens ben ik van mening dat ik deze cd had moeten kopen toen ik 'm voor 10 euri zag liggen.

Moehahaha! Vandaag alsnog gekocht voor 8 euri. Ik mis eigenlijk alleen Nasty Girl en van mij had de Neptunes Remix van Emotion er ook om mogen staan in plaats van de ballads (op de gewone versie van Emotion na) en misschien nog 8 Days of Christmas. Maar ik ben dan ook een kniesoor. Als dit een guilty pleasure is, so be it, nummers als Bootylicious zijn wat mij betreft verschrikkelijke goede en lekkere popnummers.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik vind deze groep nog steeds boven alle commerciele R&B uitsteken

Johnny Depp <3
super album, de beste R&B groep ever als je het mij vraagt! Beyoncé en Kelly waren al 2 van mijn favo zangeressen dus, dit is echt een topper... Bug A Boo, Survivor, Emotion en Stand Up For Love zijn echt heel mooi... snap niet wrom jullie zo negatief doen.. maja, over smaak valt niet te twisten!!!

Lost Highway schreef:

Gefeliciteerd met de meest ARROGANTE quote op MusicMeter: Het is ook niet mijn muziek, maar dan deze tekst niet alleen opschrijven maar ook plaatsen?!
Geef ik ze toch gewoon 4,0*

Lost Highway
west schreef:

Geef ik ze toch gewoon 4,0*

Nou je hebt best gelijk, als ik deze quote zo herlees ben ik er zelf niet fier op, hoewel ik er nog steeds achtersta had ik hem niet mogen plaatsen. Ik was ook nog niet zolang op Musicmeter en heb ondertussen toch wel geleerd/begrepen dat men respect voor andermans muziekstijl hier hoog in het vaandel draagt (terecht al moet af en toe een scherpe opmerking/kritiek wel kunnen vind ik) Ik heb ondertussen ook Jowietje al veel beter leren respecteren .
Wat me echter nog meer tegenvalt is dat een 40!!!!-jarige een onvriendelijke quote van 7 maand geleden terug oprakelt, zo zie je maar dat sommigen hun ganse leven een klein kind blijven.
Maar laat ons on-topic blijven: het is nog steeds niet mijn muziek (zal het ook nooit worden), maar goed deze dame heeft wel iets betekent voor het genre (Beyoncé dan). Maar haar stem, daar blijf ik echt veel moeite mee hebben, in de trage nummers vind ik ze erg zagerig overkomen, terwijl in de uptempo nummers haar stem nogal 'geforceerd' klinkt (althans dat is mijn mening).

Ronnuz
Ik geef een 4. Misschien ietwat aan de hoge kant, maar ik vind deze nummers stuk voor stuk lekker klinken. Misschien komt het ook wel een beetje doordat ik Beyoncé de laatste tijd best leuk begin te vinden, vooral door haar nieuwe album B'day.

avatar van psychonaatje
Lost Highway schreef:

Pffff, had je de quote maar niet moeten plaatsen, dan krijg je er ook geen reactie op. Misschien dat je wat minder hoog van de toren moet blazen.

Anyway: ik heb deze, durf daar voor uit te komen (hij staat gewoon tussen mijn andere cd's, niet verstopt ofzo) en hij bevalt prima. De up-tempo nummers zijn allemaal top, alleen had ik erg graag Nasty Girl er nog op willen zien. Een beetje merkwaardig dat ze die er niet opzetten. En Soldier had eraf gemogen, verschrikkelijk nummer met een (gezien het Independent Women-imago van de dames) nogal merkwaardige inhoud. Ik ben het helemaal met MJ_DA_MAN eens (tenminste: als hij nog achter de uitspraak staat, want het is inmiddels wel bijna zes maanden geleden): deze groep steekt (stak) boven de rest van de commerciele R&B uit. En dat is toch knap voor een meidengroepje met diverse personeelswisselingen.

Lost Highway
Ik zie mij toch verplicht dit album (van mijn kant) een beetje op te waarderen. Sommige producties zijn best aardig, en ook de zang is bij de meeste nummers gewoon goed. Beste nummers zijn voor mij Say my name en Bootylicious. In tegenstelling tot het solowerk van Beyoncé, wat ik ronduit verschrikkelijk vind. Bij de oudere nummers hoor je duidelijk dat ze zich nog niet persé wil bewijzen als 'zie mij eens een goed zangeresje zijn', wat de muziek en met name de samenzang alleen maar ten goede komt. Bij deze nummers (de oudere) zijn het ook de producties en het groepswerk die de bovenhand halen. Het is maar pas als Beyoncé hoog begint te zingen, en ze zich wil bewijzen als zangeres, dat het echt akelig wordt om naar te luisteren (voor mij toch). Verder ben ik het eens dat (met name het oudere werk) boven de rest van de commerciële r&b uitsteekt.

avatar van Wib0__
Lekkere vezamelaar..

Migje
geweldig
alleen alle cds had ik al van hun
maar hier stonden 2 nieuwe nummers op dus toch maar genomen

avatar van catdog
Erg goede verzamelaar maar ik mis 2 tracks namelijk: Get on the Bus en Nasty Girl.

Met verzamelaars geef ik altijd een cijfer aan de hand van het gemiddelde van alle verschillende tracks bij elkaar dus hier gaan we:

01 = 4*
12 = 3.5*
13 = 3*
14 = 3*
15 = 3.5*
(Enkel track 16 ken ik niet...)

Gemiddelde = 3.5* (Precies )

Album Toppers:

12 = 3.5*
13 = 3*
14 = 3*
15 = 3.5*
(Enkel track 16 ken ik niet...)

Gemiddelde = 3.5* (Precies )

Album Toppers:
01. Indepented Women Part 1
02. Survivor
03. Say My Name

Ja, ik mis ook vooral Nasty Girl, trouwens... jammer dat je nummer 16 niet kent, Feel The Same Way I Do is echt een heel mooi nummer die nog niet eerder is uitgebracht...

avatar van noisecommando
Beyoncéfan schreef:

Ja, ik mis ook vooral Nasty Girl, trouwens..

"Nasty Girl ;"is overigens wel toegevoegd als bonustrack op de Japanse versie van deze CD.

Toch ongeloofelijk wat deze 3 dames voor elkaar hebben gekregen.
Wat 'n album zeg!
Mijn favorieten zijn 'Emotion', 'Bug a boo', 'Bills, bills, bills', 'Lose my breath' , 'Girl' en vooral 'Feel the same way i do'.
Maar al de andere nummers vind ik ook ok!
Een welverdiende 4* voor dit album.

avatar van kaztor
Ik snap de lage waardering niet erg....
Dit is toch oerdegelijke popmuziek??

avatar van musicfriek
Oerdegelijke popmuziek?? Yeah, right...

Verschrikkelijk lege muziek wat vandaag de dag al totaal vergeten is. Je hoort ze nooit ergens meer, iedereen lijkt deze groep al vergeten te zijn en terecht

avatar van LucM
R&B is niet bepaald mijn favoriete genre, maar na enkele beluisteringen moet ik toegeven dat er verschillende aardige nummers opstaan waaronder "Independent Women Part I", "Say My Name" en "Bills, Bills, Bills". Zowel tekstueel, melodisch als vocaal zit er veel meer inhoud dan bv. Pussycat Dolls. Waar ik het wel moeilijk mee heb is de gelikte sound, wat typisch is voor dit genre. Daarom dat ik niet meer dan 3* kan geven. Na Destiny's Child zijn de dames solo gegaan, maar hun solo-carrières interesseren mij nauwelijks.

madonnagirl3
Leuke verzamelaar, alle nummers zijn mij bekend. En allemaal stuk voor stuk heel goed!

avatar van Kim008
Een heel vermakelijk album met de beste hits van de meiden.

avatar van Kill_illuminati
musicfriek schreef:
Oerdegelijke popmuziek?? Yeah, right...

Dat komt misschien door het feit dat Beyonce met haar recente solo-carriere zo over de gehele legacy van Destiny's Child heen walst. Haar populariteit is altijd al veel groter geweest dan die van de andere zangeressen.

Volgens mij was Soldier het eerste nummer waarin ik lil wayne des tijds in hoorde. Door de hype toen al rond hem dacht ik dat hij erg groot was, was ook zo maar niet dankij rapkwaliteiten.

avatar van Kronos
In verhouding nogal veel heel lage stemmen. Sommige mensen hebben nu eenmaal echt een hekel aan deze muziek. (Tussen haakjes, ze zouden dan misschien beter niet stemmen.)

Ik ben zeker geen liefhebber van R&B, maar soms heeft het wel iets. Niet bijzonder muzikaal allemaal, maar die bloedmooie dames staan er wel en doen op een ijzersterke manier hun ding.

avatar van dvdschaaf
Kronos schreef:
(Tussen haakjes, ze zouden dan misschien beter niet stemmen.)

Niet mee eens!
Dan kun je beter stoppen met cijfers geven, want dan zijn ze toch allemaal hoog. Mensen die dit niet te pruimen vinden, mogen dat laten merken met een laag cijfer. Ik vind dit album wel te pruimen, maar er zijn ook albums waar ik 1* geef...

avatar van Kronos
Natuurlijk mag dat. Maar ik ben het niet eens met je redenering. De lage stemmen op een album dat buiten je smaak valt wat muziekgenre betreft is eigenlijk vooral gebaseerd op de afkeer van dat muziekgenre en zegt dus niet zoveel over het specifieke album.

En een beetje binnen de grenzen van je muziekvoorkeuren stemmen betekent zeker niet dat het dan per definitie allemaal hoge stemmen zijn.

Nog een reden waarom ik die mening ben toegedaan waarom het soms beter is niet te stemmen, is omdat men gewoonlijk ook niet meerdere keren grondig naar een heel album gaat zitten luisteren met muziek waar men een rothekel aan heeft.

Maar over stemmen kan eindeloos gediscussieerd worden en dat is niet mijn bedoeling. Wel wilde ik even opmerken dat er bij dit abum relatief veel heel lage stemmen staan. Terwijl dat bijvoorbeeld bij de wat minder bekende R&B niet het geval zal zijn, wat het misleidende resultaat kan geven dat het aan de hand van het stemgemiddelde beter lijkt te zijn dan dit.