Santana - The Best Instrumentals (1997)

Label: Sony

1. Samba Pa Ti (4:37)
  2. Europa (Earth's Cry Heaven's Smile) (5:01)
  3. I Love You Much to Much (4:41)
  4. Aqua Marine (5:29)
  5. Bella (4:29)
  6. Flor D'Luna (4:48)
  7. Life Is a Lady / Holiday (3:48)
  8. Full Moon (4:31)
  9. Song of the Wind (6:12)
  10. Tales of Kilimanjaro (3:25)
  11. Love Is You (3:58)
  12. Guru's Song (3:02)
  13. Treat (4:43)
  14. Blues for Salvador (5:58)
  15. Soul Sacrifice (6:42)
avatar van Hans Brouwer

Pieter Paal
Hans Brouwer schreef:
Dit is nou zo'n album dat nooit uitgebracht had mogen worden .

Ik heb deze CD voor € 5 bij het Kruidvat gekocht en ik heb er nog steeds veel plezier van, want de muziek is o.k.
Hij is natuurlijk wel gemakkelijk samengesteld: van iedere CD de intstrumentale stukken pikken en hupsakee, er is weer een CD.
CBS bracht vroeger wel vaker dit soort compilaties uit en Sony gaat daar gewoon mee door. Ze kunnen beter dat geld besteden om CD's uit te brengen met materiaal dat nog in de Santana-archieven ligt.

EVANSHEWSON
Een goed concept; enkel de instrumentals samen op één ceedeetje branden... ik ga dat ook eens doen, maar daar heb ik deze plaat niet echt voor nodig, gewoon even zelf aan de slag...

Wel een mooie plaat natuurlijk!

avatar van B.Robertson
Een smaakvolle compilatie voor de liefhebber van instrumentaal. Dat eerste nummer is natuurlijk heel bekend en nummers als Song of the Wind en Soul Sacrifice zijn klassiekers. Heb wel een en ander van Santana maar bij lange na niet alles, dus is de CD een welkome aanvulling op het repertoire.

avatar van citizen
Hans Brouwer schreef:
Dit is nou zo'n album dat nooit uitgebracht had mogen worden .

Zou niet weten waarom niet. Het is - zeker in het werk na Moonflower - toch al zoeken met een lantaarntje naar de juweeltjes, en die zijn negen van de tien keer instrumentaal. Ik vind Aqua Marine bijvoorbeeld erg mooi, maar de rest van het album (Marathon) zou ik niet in de kast willen hebben staan. Mooie oplossing dus, deze cd. In de jaren 90 ooit een vergelijkbaar album op de plank gehad, de deur uitgedaan en gisteren toevallig deze voor 2 euro gevonden. Niks mis mee.