Prophet - Prophet (1985)

Label: Total Experience

1. Street Secrets (5:10)
  2. Heart of the Night (3:59)
  3. Away from You (4:19)
  4. Slow Down (5:16)
  5. Power Play (3:54)
  6. Everything You Are (4:27)
  7. It's Real (3:16)
  8. Sail Away (3:33)
  9. Listen to Ya' (4:29)
Guitars & Wings
Verplichte kost voor de mel.rocker. Met Ted Poley (danger danger) op drums en zanger Dean Fasano (message).

avatar van Metalhead99
De archieven van youtube zijn groots. Vandaag de muziek video van "Everything You Are" ontdekt. Klinkt lekker!

avatar van vielip
Geweldig debuut! Heerlijke melodic rock zoals het (blijkbaar) alleen in de 80's gemaakt werd. Alles zit goed en doordacht in elkaar. Mooie produktie ook. Zoals hierboven al gezegd; de latere Danger Danger zanger Ted Poley zit hier achter de drums! Al zingt hij op 2 nummers ook al lead zang.

avatar van gaucho
Ha, ik zie dat iemand hier eindelijk de goede, oorspronkelijke hoes bij geplaatst heeft. Tot voor kort was het die alternatieve hoes van de CD-reissue van Z-Records, maar dit is idd de originele.

Ik heb hier de LP nog van, gekocht op basis van een jubelende recensie in - ik meen - de Aardschok: het zou een must zijn voor liefhebbers van AOR/melodic rock. Nou, dat klopt wel - het is inderdaad zo'n pomprockplaat die alleen in de jaren tachtig gemaakt kon worden, zoals vielip hierboven terecht opmerkt. Dat betekent dat de melodieuze hardrocksongs zijn opgeleukt met dikke lagen keyboards, zonder dat het minder heavy gaat klinken. Gewoon goeie songs en dito arrangementen en prachtig gitaarwerk, zowel elektrisch als akoestisch, luister maar eens naar de mooi opgebouwde ballad Slow down. Het klinkt ook allemaal mooi en ruimtelijk. Zij het wat gedateerd, met die holle drums, maar als je van dit genre houdt, heb je daar niet zoveel last van.

Goeie productie dus ook, en het grappige daarvan is dat deze plaat is uitgebracht op Total Experience, een R&B-label, dat in dezelfde tijd ook platen van bijv. The Gap Band en Yarbrough & Peoples uitbracht. Producer Lonnie Simmons (ook de eigenaar van dat label) schreef onder meer mee aan verschillende hits van die R&B-acts. Dan is deze plaat echt een buitenbeentje in hun repertoire, maar het pleit voor Simmons dat hij ook een hardrockband goed weet vast te leggen.

avatar van vielip
gaucho schreef:

Kijk, dat wist ik dan weer niet. Leuke en interessante info!

avatar van gaucho
ja, ik ben ook een funk-liefhebber en kende het label toevallig. Vond het altijd een beetje raar dat deze plaat daarop uitkwam. Ik heb uiteraard op internet gezocht naar het antwoord op de vraag hoe dit zou zo gekomen is, maar ik heb er niks over kunnen vinden. Daarvoor is deze plaat dan kennelijk net weer te obscuur.

Total Experience heeft wel een eigen Wiki-entry. Daar staan zelfs alle acts genoemd die ooit op dit kleine en maar kort bestaande label een album of single hebben uitgebracht. Daar staat Prophet dan nog wel tussen als een vreemde eend in de bijt, maar de desbetreffende link verwijst naar een Wiki-site met uitleg over de Bijbelse betekenis van dat woord. En de Wiki-pagina van de band Prophet geeft over dit mysterie geen uitsluitsel...

avatar van Arjan Hut
Vandaag weer eens gedraaid. Heerlijke pompeuze hardrock, met de nodige Boston, Kansas & Angel-invloeden, veel energie, sterke composities, uitstekend uitgevoerd.