Laura Jansen - Elba (2013)

Label: Universal

1. The Lighthouse (3:37)
  2. Queen of Elba (3:57)
  3. Golden (3:28)
  4. A Call to Arms (4:08)

met Ed Harcourt

5. Little Things (You) (3:16)
  6. Same Heart (3:10)

met Tom Chaplin

7. Light Hits the Room (3:17)
  8. Around the Sun (4:16)
  9. Smalltown (Come Home) (3:30)
  10. Paper Boats (4:32)
  11. Pretty Me (4:45)
avatar van Emile93
Een nieuwe Laura Jansen? Die ga ik wel even checken!

avatar van Gloeilamp
Queen of Elba en Same Heart zijn alvast prima nummers. Ben benieuwd!

avatar van KKOPPI
Dit alles had ik nooit verwacht van mevrouw. Bij 'Laura Jansen' dacht ik altijd "wéér zo'n Nederlandse wannabe-artieste" maar niets is minder waar. Single is zeer inspirerend evenals de albumhoes.

avatar van Editoor
Staat u op spotify

avatar van Fathead
Editoor schreef:
Staat u op spotify

Nee, jij?

Verrassend goed album, voorzien van een fraai, breed geluid. Ben niet gek op covers, maar zoals zij Smalltownboy doet is gewoon top, met name door de twist met Johnny Come Home.

avatar van Kos
Kos
Ik heb helemaal niks met die liedjes van haar maar ze is zo cute..

avatar van erwinz
De vorige van Laura Jansen vond ik eerlijk gezegd een slaapverwekkende plaat, maar Elba bruist en sprankelt. Avontuurlijke plaat vol elektronische impulsen en zang waarvan de meeste zangeressen alleen maar kunnen dromen.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Laura Jansen - Elba - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

Goede recensie Erwin. En helemaal mee eens. Ze maakt echt een sprong voorwaarts.

avatar van joostfesten
erwinz schreef:

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Laura Jansen - Elba - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

Jammer dat je geen sterren waardering geeft Erwin. Je recensie lezend: 4 sterren

avatar van erwinz
toegevoegd goed ingeschat

avatar van Bulldozer
Ik heb dit album nu een keer of twee, drie beluisterd maar het kwartje wil nog niet helemaal vallen.
Ja, Laura heeft een goede stem. Wat ik zo nu en dan mis is een beetje meer emotie, het komt op mij allemaal wat netjes en gepolijst over. Daardoor raakt het mij niet helemaal.
Ze tracht in dit album een wat mystieke sfeer op te roepen en daar slaagt ze, naar mijn mening, niet geheel in. Mede door haar wat "cleane" stemgeluid.
Voorlopig 3 sterren.

avatar van Madjack71
Haar debuut werd veelal afgedaan als saai en braafjes, mooie stem en weinig emotie. Weet niet, heb het album niet geluisterd. I.i.g op basis van de hoes en het pakkende Elba, zou het zo maar eens kunnen dat ze een stap vooruit heeft gemaakt. Ik vind Queen of Elba een mooi nummer met een pakkend refrein, dat ook wel wat heeft van het geluid in beginjaren tachtig. Naar de samenwerking met Tom Chaplin ben ik ook wel benieuwd omdat Chaplin een van mijn favoriete zangers is. Dus toch ws. dit album even een luisterend oor verlenen.

avatar van Madjack71
Ik vind dit album niet tegenvallen. Het is gevarieerd en niet alleen maar de mooie stem met pianoklankjes. Queen of Elba vind ik wel van een buitencategorie t.o.v. de rest, maar ook een Same Heart met Tom Chaplin klinkt aangenaam en beide stemmen passen goed bij elkaar. Voor mij niet een album om zelf in huis te halen, maar wel om zo eens voorbij te horen komen.

avatar van KKOPPI
Ze heeft volgens mij veel te veel Jonsi gedraaid voordat ze 'The Lighthouse' schreef.

beatcluster
Dit vind ik toch een van de beste (pop)albums van het afgelopen jaar. Erg goede songs en de productie zit goed in elkaar. Leuk feitje: Sara Bareilles heeft (samen met anderen) de backing vocals voor nummer 2, 3 en 5 gedaan.

avatar van tbouwh
Misschien wel de bestezangeres die we in Nederland hebben, zoniet een van de beste. De stem van Laura Jansen is mooi, meeslepend en is de basis van een verzameling goede popliedjes. Een prima album dat wat mij betreft wat ondergewaardeerd wordt, zowel hier op musicmeter als in de muziekwereld. Same Heart en Queen of Elba kende ik al.
Same Heart is een geweldige samenwerking met Tom Chaplin, wiens vocals perfect bij dit nummer passen. Ook Queen of Elba is een mooi symfonisch, mysterieus nummer.
Na het beluisteren van dit album komen er nog een paar favorieten bij, want ook The Lighthouse, Golden, Paper Boats ( met name het einde ), Pretty Me ( weggestopt aan het einde maar een van de mooiste, meest ingetogen nummers ), Around the Sun, A Call to Arms en Little Things zijn erg goed.
Ja, ik noem bijna alle nummers. Elba vind ik een enorm goed en ik twijfel erg tussen 4 of 4,5*. Voorlopig hou ik het nog even bij 4*