Skillz - Confessions of a Ghostwriter (2005)

Label: Sure Shot

7. Imagine (3:39)
  8. S.K.I.L.L.Z. (4:07)
  9. It's Like That (3:58)

met Danja Mowf

10. You Only Get One (5:11)

met Aaries

11. Y'all Don't Wanna Do That (4:01)
  12. Skillz Vs Shaqwan (2:37)
  13. Who I Spit For (8:34)
avatar van DJFreez
Wat een dikke hiphopplaat is dit! Mensen die net als ik al jaren roepen dat er niet of nauwelijks goede hiphop meer gemaakt wordt, moeten deze absoluut kopen. Ik zou er zelf bijna (lees goed: bijna!) een niet goed-geld teruggarantie op willen geven. Het begint al met -wat mij betreft- de dikste beat die Timbaland ooit gemaakt heeft en die supergeschikt is voor een fijne backspin truc op je turntables: "Off The Wall" wat heb ik die plaat al grijsgedraaid. En bij verdere beluistering van het album komen er nog meer juweeltjes naar boven, zoals "Suzie Q" en de liefdesverklaring aan kwaliteitshiphop "Hip Hop". De laatste gaat tekstueel over het verlies van de dope hiphop zoals die er ooit was, aan de commercie en commerciële rappers die er feitelijk hitpop van maken. De rest van het album blijft goed, maar omdat de hoogtepunten aan het begin zitten, is het moeilijk om het niveau van die eerste drie tracks te halen. Dat niveau is dan ook wel zo enorm hoog (althans, naar mijn persoonlijke smaak en mening), dat de rest van de tracks, die absoluut top-of-the-bill hiphoptracks zijn, minder lijken dan ze eigenlijk zijn.

Als het album was begonnen met track 4 en de toptracks 1 t/m 3 verderop hadden gestaan, was de verhouding wellicht beter geweest. Niettemin een absolute aanrader en ik waarschuw je voor een te hoog volume bij het beluisteren van dit album! Dus houd je in met die volumeknop...