Ilse DeLange - Livin' on Love (2000)

Pop / Country
Label: Warner Bros.

1. Good Thing (4:09)
  2. Naked Heart (3:55)
  3. Ride the Wind to Me (4:07)
  4. Breathin' (3:40)
  5. I Still Cry (4:38)
  6. Beyond Gravity (3:32)
  7. Livin' on Love (4:32)
  8. Peaceful in Mine (6:03)
  9. When You Put It Like That (4:37)
  10. Always Overcome (4:49)
  11. Breathe In, Breathe Out (4:56)
  12. Everywhere I Go (3:54)
avatar van Bighead
Ilse is live miraculeus goed. Ze is bovendien zichzelf.

De nummers op deze cd zijn prachtig gezongen.

avatar van indana
Mooie opvolger van het debuutalbum, met een onwijs mooie vertolking van Julie Millers nummer I still Cry. Goede swingende vertolking ook van Graig Fullers Livin' on love. Ik kan geen zwak nummer verder ontdekken op dit album. ja ja, blijkt maar weer dat er mooie dingen uit Almelo kunnen komen!

Bighead schreef:
Ilse is live miraculeus goed. Ze is bovendien zichzelf.

Daar ben ik het helemaal mee eens. En niet alleen Ilse zelf is live onvoorstelbaar goed, ook haar band staat op zeldzaam hoog niveau. Daarom kijk al jaren uit naar een live-album van haar. Tot dat zover is, krijg ik geen genoeg van Livin' on Love. Wat mij betreft haar beste album.

avatar van bertus99
Echt een heel mooi album, het laatste waarop Ilse nog aardig country en americana- achtig klinkt. Op haar volgende cd's ging het weer meer de popkant op, wat ik toch eigenlijk jammer vind.
Ride the wind to me is een van mijn all time favo's in het uptempo genre.
I still cry en Breathing zijn hetzelfde wat betreft ballads

avatar van bertus99
Nog steeds erg mooi. Country heef een snik nodig en die heeft Ilse hier nog. Breath in,breathe out en I still cry bijvoorbeeld. Ook when you put it like that is heel mooi uitgevoerd. Ten tijde van dit album had ze nog haar oude band (en geliefde die daar in speelde).
Daarna ging ze meer op eigen houtje verder, schreef ook meer nummers zelf, werd meer pop. Tja....hadden we eindelijk eens een echt goeie countryster in nederland....toch wel jammer, maar het heeft natuurlijk tevens te maken met geld en platenmaatschappijen.

Veruit haar beste album. Klinkt als een mooi geheel in een mooie sfeer. Nummers die er voor mij uitschieten zijn Gravity / Peaceful of mine (mooiste nummer) en Ride te wind

Deze CD heb ik vorige week voor 3 Euries bij Digros gekocht.
Ik had al wat werk van Ilse in mijn CD-kast staan, maar mijn oog viel op I Still Cry, om die reden dus meteen gekocht.
Al mijn CD's staan op alfabet en jaartal, maar moet ik Ilse DeLange nu bij de D of bij de L plaatsen?
Andere voorbeelden in mijn goede muziek-kast: Gilbert O'Sullivan staat bij de S. Les Baroques bij de B, Alan Parsons Project bij de P en Steve Miller Band bij de M.

avatar van nlkink
Het kan nog goedkoper. Mijn vrouw kocht deze CD voor € 1,-- op de electronica afdeling van ons plaatselijke warenhuis. De CD was een tijd in gebruik geweest om de stereo installatie te demonstreren en men was er eigenlijk een beetje klaar mee. Leuk, want wij waren er blij mee!