When the Clouds - The Longed-For Season (2010)

1 stem

Italiƫ
Electronic / Pop
Label: Drifting Falling

1. The Dawn and the Embrace (4:37)
  2. Rise On (5:00)
  3. Flooding River (4:52)
  4. November Song (4:49)
  5. The Place Where This Path Leads (5:20)
  6. The House of Sleep (4:35)
avatar van reptile71
Ergens tussen ambient en post-rock in vind je dit. Echt zalige melancholische sfeervolle muziek (volledig instrumentaal). Klein meesterwerkje dit.

avatar van Chameleon Day
U zegt, wij gaan luisteren...

avatar van reptile71
U bent een verstandig man.

avatar van Chameleon Day
Aangenaam om bij weg te doezelen met de blik op de sterrenhemel. Maar dit is al veel vaker gedaan.

Wellicht is dit wat voor je Paul:

Slow Meadow - Slow Meadow (2015) - MusicMeter.nl

avatar van Chameleon Day
Dit is trouwens ook fraai:

Chequerboard - Today is beautiful, We have things to do. - YouTube

Chequerboard. Kwam voorbij op de spotify-albumradio bij dit album. Het is een project van de Ier John Lambert. Drie albums gemaakt die nog niet op MuMe staan. Ik heb wat beluisterd van zijn laatste album 'Unfolding' (2913) en dat klinkt aangenaam. Roept een beetje het werk van Vini Reily in herinnering.

Chameleon Day schreef:

Joh! Maar dat is precies wat het is, een album om lekker op te chillen en ik vind het een hele goede in zijn soort. Vaak is het alleen maar voortkabbelend geneuzel. Deze heeft fijne afwisseling en als extraatje nog de field recordings en mooie verfijnde details.

Ook relaxt, maar een stuk slaapverwekkender. The Longed-For Season heeft meer uitdaging voor het oor. Slow Meadow komt erg in de buurt van wat we vroeger new age noemde.

Musicmeter stoornis: Is al vaker gedaan, stempeltje erop, cijfertje erbij, klaar.

avatar van Chameleon Day
Je vergeet het "strikje er omheen"?

Chameleon Day schreef:
Je vergeet het "strikje er omheen"?

Die moeite wordt niet eens genomen.