Sick Symphoniez - Sickside Stories (2005)

Alternatieve titel: Psycho Realm & Street Platoon Present: Sick Symphoniez

Label: Sick Symphonies

1. The Beginning Intro (1:02)
  2. Cointelpro (3:25)
  3. #1 Target (3:54)
  4. Tax Evaders (3:56)
  5. Ghetto Sport (5:00)
  6. In This Lifetime (4:29)
  7. Times We're Living In (4:09)
  8. If It Happened to You (3:58)
  9. Fuckin Robots (3:56)
  10. SS International (4:17)
  11. I Cant (5:17)
  12. Black Hole (4:22)
  13. Reason to Fight (4:28)
  14. Streets Up - Fear Interlude - Time Interlude (13:20)
ProZak
nouja....

een van m'n favorieten dit, niemand lijkt m te kennen verder.

Hier nog eens de review die ik destijds schreef voor theboombap.nl:

Psycho Realm & Street Platoon Present: Sick Symphonies [Sick Symphonies]
24/10/2005
"During these last few months, I've been trained by Al-Qaeda, and i'm weak and materialistic. And we have a great opportunity during this time of war to lead the world towards suicide and murder." President Bush was zo vriendelijk om het in te spreken voor het nieuwste hoofdstuk in de 'Sickside Stories' van The Psycho Realm. Vanaf hun 'self-titled' debuut in 1997 verheerlijken ze in hun muziek de authentieke L.A. levensstijl: sex, drugs, hiphop en geweld. Klinkt bekend? Denk MTV weg en het is niet half zo leuk. Zo was voor groepslid Duke in 1999 geen glansrijke carrière weggelegd na te worden neergeschoten. Hij raakte vanaf de nek verlamd en brengt zijn dagen door als kasplant in een rolstoel. Cypress Hill frontman B-real, die op hun debuut nog een groot deel van de producties en de vocalen voor zijn rekening nam, is ook niet meer te bekennen op deze nieuwste release. Om te voorkomen dat MC Jacken alleen op het podium zou staan, versterkte hij de groep met rappers Cynic en Crow van de formatie 'Street Platoon'. Dat heeft ze een muzikale impuls gegeven, zodat 'Sick Symphonies' weer net zo verfrissend klinkt als 'Psycho Realm' acht jaar geleden. Door de onheilspellende beats, paranoia en hardcore lyrics doen ze vaak denken aan een latin-versie van underground iconen Non Phixion. Maar ook minder zwaarmoedige producties haalden het album. Op 'Times We're Living In' horen we Jacken zingen (en het klinkt!) en ook 'In This Lifetime' en 'SS international' steken zonnig af tegenover de apocalyptische bangers die de groepsnaam eer aan doen, zoals 'Black Hole', 'Reason To Fight' en 'Tax Evaders'. Samples en invloeden komen van overal, maar vooral uit de 70's. Denk aan Jimi Hendrix, Apocalypse Now, allerlei soul en natuurlijk ook latin. Underground hiphop zoals het bedoeld is; hard, intelligent, onheilspellend, maar vooral dope!

avatar van teeveepee
Tis wel een chill album alleen ze rappen niet goed op de beat soms, dat is jammer maar de beats zijn wel goed. 3,5, misschien een 4 maar dat is net te hoog, ik had liever een 3,75 gegeven.

avatar van flow natural
zekers een goed album .