Sawako - Yours Gray (2004)

Japan
Avant-Garde
Label: AND/OAR

1. As : Unacir (2:19)
  2. A Message from the Bed of the Sea (2:22)
  3. Petit Garcon (7:15)
  4. Hole (4:02)
  5. Cache Cache (10:58)
  6. Night Midlight (6:00)
  7. Go to Ocean (3:25)
dani
Jammer dat niemand anders deze plaat beluisterd heeft (hier op Musicmeter dan) Het is echt een heerlijk album namelijk. Stromen van geluiden, ondefinieerbaar, maar toch erg organisch. Ik herken soms treinen, een menigte mensen, water, misschien stromen lucht, maar alles blijft in een waas. Dit is een album dat je moet voelen, niet moet beluisteren. Ik zweef op een wolk met geluiden, ver van deze wereld. De plaat is vaak gevult met leegtes. Dit klinkt misschien raar, maar is voor mij volkomen logisch. Juist door het zoeken naar geluiden en/of klanken vormt zich een wereld om je heen.

Dit kan nog wel eens een van mijn lievelings platen worden, wat zeg ik, is hij al

avatar van eviljoke
Ik luister momenteel naar Hum van Sawako (op 12k).
Het laat nog geen sterke indruk achter, behalve White sky winter Chicada. Maar ik ben toch benieuwd of er op deze plaat die hier aanbevolen is meer pareltjes staan.

sxesven
Zeer benieuwd, dus ben deze inmiddels aan het binnenhalen. Klinkt vooralsnog echt prachtig.

sxesven
Inmiddels helemaal gehoord, en inderdaad dus een fijne plaat (goeie tip, dani!). Dat Japanners een gevoel voor esthetiek hebben dat mij erg ligt wist ik al; op filmgebied, in literatuur, muziek, noem maar op. Men heeft een geweldig gevoel voor verstilde schoonheid die op platen als deze weer eens uitermate goed tot zijn recht komt. Bij vlagen is Yours Gray (geweldige titel, geweldig artwork, geweldig concept) dan ook echt heel erg mooi. Het struikelt, wappert, valt neer en staat op, hapert en stottert; respect voor deze dame. Voorlopig hou ik het wel even op (slechts) 4*; hier en daar is Yours Gray wat mij betreft namelijk net een tikje saai, maar toch voornamelijk gewoon erg mooi. Nogmaals, goeie tip!

avatar van spoon
Staat toch wel buiten wat je normaal als muziek ervaart, toch erg mooi en euhhh...prettig en fijn. Zoals sxesven hierboven het treffend weet te verwoorden klinkt het onmisbaar japans.