Sacred Reich - Surf Nicaragua (1988)

Label: Metal Blade

1. Surf Nicaragua (4:40)
  2. One Nation (3:23)
  3. War Pigs (6:05)
  4. Draining You of Life (3:17)
  5. Ignorance [Live] * (4:03)
  6. Death Squad [Live] * (4:31)
  7. Draining You of Life [4 Track Demo 1986] * (3:42)
  8. Ignorance (From Metal Massacre VIII) * (3:52)
  9. No Believers [4 Track Demo 1986] * (3:38)
  10. R.I.P. [4 Track Demo 1986] * (4:05)
  11. Sacred Reich [4 Track Demo 1986] * (3:27)
  12. Sacred Reich [Metal Massacre Sessions] * (3:14)
Joy
alleen al door surf nicaragua en war pigs een feest om naar deze band te luisteren

lekker strak

metal in een lekker jasje

One Nation vind ik ook een toppertje.

Prachtige hoes.

avatar van steve harris
surf nicaragua supernummer,one nation lekker slowvet nummer

avatar van Madjack71
Surf Nicaragua

avatar van B.Robertson
Surf Nicaragua is een wereldnummer. Toch kon de EP mij in '88 niet meteen tot aankoop overwegen. De inkoopprijs lag hoog en je kreeg er maar goed 17 minuten muziek voor. One Nation is vrij kort.
War Pigs is een leuke cover maar het origineel blijft het beste. De uitvoering op Live Evil draai ik al amper en Faith no More heeft ook een goede cover van het nummer gemaakt.
Draining You of Life is een nummer uit de tijd dat de band nog wat achter de muzikale feiten aanliep. Tekstueel heeft het nummer nog weinig om handen. Wel een erg goed geluid.
De EP werd uiteindelijk in de tijd van het volledig zelfstandig inkomen aangeschaft.

avatar van Madjack71
Voor degene die dit album op lp hebben...koester het. Surf Nicaragua een klassieker in het genre...maar vlak War Pigs niet uit..hakkuh!!! Het word tijd dat toch een van deze twee nummers in de top2000 terecht komen. Die drummer....oeeewaaah!!!

avatar van Edwynn
Ik vind de War Pigs interpretatie maar zwakjes.

Maar damn, wat zou ik graag eens het titelnummer, door middel van een ghettoblaster op oorlogssterkte, over de zwarte lavastranden van Nicaragua laten schallen.

Surf Nicaragua !!

avatar van exodus
Goede strakke mini lp met in muzikaal opzicht zonnige energieke swingende nummers die vooral door de kraker Surf Nicaragua de boel, zeker op een festival, bijv. Dynamo open Air 1989 en 1990, sterk verbroederd! Black Sabbath cover War Pigs is ook erg geslaagd!

avatar van uffing
Man, wat een heerlijk bandje was dit toch. Die titeltrack behoort tot de beste metalsongs ooit.

avatar van vielip
Geweldig maar véél te kort schijfje! Of is dat juist de kracht? Anyway, het titelnummer alleen is de aanschaf al dubbel en dwars waard! Wát een geweldig nummer is en blijft dat toch. Laatst de band live aan het werk gezien en dat was geweldig!

avatar van Edwynn
Surf Nicaragua is fantastisch. Die andere nummers vind ik maar zo zo.

Dan bevatten de albums The American Way en Ignorance veel meer kwaliteit.

avatar van B.Robertson
Laatst Sacred Reich ook gezien in Zwolle. Het geluid viel tegen en na amper een uur spelen kwamen de toegiften al. Van Surf Nicaragua vind ik One Nation wel goed, al is dat niet zo'n grote klassieker als het titelnummer.
De albums Independent en Heal zijn ook goed te pruimen, op Heal gaan ze weer sneller spelen, van dat album speelden ze laatst helaas niets.

avatar van Edwynn
Die platen zou ik haast vergeten. Ze kwamen uit in een tijd dat het alweer gedaan was met thrash metal. Maar ze zijn me er niet minder om.

B.Robertson schreef:

Veel langer is ook niet verantwoord voor Phil gezien z'n afmetingen
Vond het geluid trouwens wel goed te doen. Niet super maar heb ook wel veel slechter gehoord.

avatar van B.Robertson
Phil stond zo nu en dan wel naar adem te happen. De solo's van Wiley waren slecht te horen.

avatar van Dibbel
Vandaag 4 vuilniszakken met CD's gekregen van een collega .
Zat deze ook tussen.
Maar wel met 6 nummers erop. Ook nog de live-nummers Ignorance en Death Squad.

Dibbel schreef:
Vandaag 4 vuilniszakken met CD's gekregen van een collega .
Zat deze ook tussen.
Maar wel met 6 nummers erop. Ook nog de live-nummers Ignorance en Death Squad.

klassieker er bij dus...

avatar van uffing
Doe mij ook zo'n collega!

avatar van glenn53
Ze hadden Surf Nicaragua en One nation op The american way moeten zetten. Hadden we een hele echte klassieker gehad.

glenn53 schreef:

Wel hierop te vinden, ook interessant: Sacred Reich - Surf Ignorance (2007)

avatar van Edwynn
Dat is gewoon de re-release van Ignorance. Krijg je Surf Nicaragua erbij. Plus het nodige bonusspul.

glenn53 schreef:

Zeker!

avatar van Lau1986
Surf Nicaragua is echt een geweldig nummer. De live tracks zijn vermakelijk. De hoes is prachtig en One Nation is vermakelijke. Leuke ep!

avatar van davevr
Thrashpunk of zoiets. Dat deed het voor mij in 89 en nu nog steeds