menu

Drive Like Jehu - Drive Like Jehu (1991)

mijn stem
3,84 (31)
31 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Headhunter

  1. Caress (3:55)
  2. Spikes to You (2:18)
  3. Step on Chameleon (5:11)
  4. O Pencil Sharp (9:42)
  5. Atom Jack (2:24)
  6. If It Kills You (7:12)
  7. Good Luck in Jail (4:04)
  8. Turn It Off (6:12)
  9. Future Home of Stucco Monstrosity (3:58)
totale tijdsduur: 44:56
zoeken in:
avatar van Near
4,0
Drive Like Jehu brengen een fijne smeltkroes van noise-rock en post-hardcore, en bouwen op dit debuut het geluid uit dat ze drie jaar later op 'Yank Crime' zouden perfectioneren. Daarbij moet echter wel gezegd dat de nummers op deze nauwelijks onderdoen.

Een aantal kernwoorden die dit album opsommen: intelligente songstructuren, math-punk, lawaaierig maar melodisch, dissonant, retestrakke ritmesectie, sonic youth meets black flag, oorverdovend geschreeuw, tastbare energie, a soundtrack for a riot.

En... hopeloos ondergewaardeerd op deze site.

avatar van itchy
4,5
Ik vind deze eigenlijk beter dan Yank Crime

avatar van AOVV
Bijzonder geïnspireerde en energieke plaat, een hels kabaal bij momenten, maar ik hou wel van een beetje hel in mijn muziek. De manier waarop het licht ontvlambare 'Atom Jack' tussen twee stevige pijlers als 'O Pencil' en 'If It Kills You' geprangd is, vind ik echt meesterlijk!

De meesten vinden 'Yank Crime' als album nog wel wat beter, al lees ik hier ook andere berichten. Ik hou het voorlopig op een gelijkspel.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:45 uur

geplaatst: vandaag om 13:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.