Henk Westbroek - Henkwestbroek.nl (2004)

Label: Dino

1. Zelfs Je Naam Is Mooi (4:30)
  2. Geen Weg Terug (4:10)
  3. Waar Ze Loopt Te Wandelen (4:30)
  4. De Zon [Single Mix] (4:15)
  5. Ergens in Je Hart (4:33)
  6. Betoverd [Org. Mix] (4:31)
  7. Loods Me door de Storm (7:16)
  8. Eindelijk Vrij (3:37)
  9. Zou Er Iets Tegen Te Doen Zijn (3:44)
  10. De Hemel (3:58)
  11. Evenbeeld (3:47)
  12. Ik Heb Geen Zin Om op Te Staan (3:54)

met Skik

13. Helemaal Alleen (4:14)
  14. Mama (4:42)
  15. De Laatste en de Eerste (4:48)

met Nance

16. Als Je Weer Verliefd Wordt (4:49)
  17. Het Goede Doel en René Froger - Alles Kan een Mens Gelukkig Maken (3:55)
  18. Ruth Jacott - Vrede (3:16)
  19. Het Goede Doel - België (6:01)
  20. Herman van Veen - Toveren (3:26)
  21. Iemand Moet het Doen (4:05)
  22. Het Goede Doel - Vriendschap (4:07)
  23. Circus Custers en Het Goede Doel - Sara (3:56)
  24. Marcel de Groot - Mag Ik Naar Je Kijken (4:20)
  25. Ruth Jacott - Rad van Fortuin (3:55)
  26. Het Goede Doel - Gijzelaar (4:05)
  27. Bart de Graaff - Ik Moet Er Niet aan Denken (3:46)
  28. Kinderen voor Kinderen - Ik Ben Toch Zeker Sinterklaas Niet (3:05)
  29. Ramses Shaffy - 4 Films (3:53)
  30. Linda de Mol - Beethoven (4:11)
  31. Jazzpolitie - Na Mij de Zondvloed (4:19)
  32. Henk & Henk - Sinterklaas (Wie Kent Hem Niet) (2:58)
Met zo'n titel vraag je erom in de uitverkoopbakken te belanden, wat mij betreft.

avatar van Yak
Yak
Wat is dat toch met die artiesten die een internetadres als titel van hun album nemen? Interessantdoenerij?

avatar van Jordy
Vooral anno 2004 kon dat toch écht al minstens 5 jaar niet meer.

een nare man met een nare stem goed idee voor nieuwe cd titel is misschien" zonder talent al jaren met mn waffel vooraan "alles kan 1 mens gelukkig maken maar ik niet als goede tweede

avatar van Jester
Toch heeft ie wel een aantal aardige nummers gemaakt: Loods me door de Storm, Zelfs je naam is mooi.

avatar van Bluebird
Het blijft puur Nederlandse polderpop maar wel een van het betere soort. In zijn Goede Doel tijd telde Henk samen met die andere Henk zeker tot de betere Nederlandstalige popgroepen, zo niet de beste, met rake humoristische teksten en geraffineerde arrangementen. Nu is het allemaal wat ingezakt maar er staat weer een nieuw Henk en Henk album aan te komen wordt hier en daar meegedeeld en daar verwacht ik nog het meeste van. Dit album bevat mij teveel *uitstapjes*, daarom een 3.

Spijtoptant
Nu vind ik het al raar om liedjes van Het Goede Doel neer te zetten als 'met Het Goede Doel', maar dat laatste, Sinterklaas, daar staat bij 'met Henk & Henk'.

Hebben ze dat met zijn drieën gemaakt? Henk Westbroek en die andere twee Henken?

Zelfverheerlijking.

avatar van Bluebird
Spijtoptant schreef:

Zelfverheerlijking.

Daar had idd beter alleen: *met Henk Temming* kunnen staan ja........

avatar van musicfriek
Heeft hij Vrede van Ruth Jacott geschreven? Dat wist ik helemaal niet. Als ik deze tracklist zo bekijk, dan heeft hij best veel op zijn conto staan. Loods Me Door de Storm en Zelfs Je Naam Is Mooi (33 weken in de top 40!) blijf ik prachtige nummers vinden.

Zelfs Je Naam Is Mooi

avatar van Mjuman
En dan te bedenken dat zijn partner Julie in 1982 een Engels rijmwoordenboek (gebaseerd op eindrijm) voor hem kocht als sinterklaascadeau. Heeft nog geleid tot " Luxemburg" (i.e. België), als ie die lijn nou eens doorgetrokken had...

avatar van Marty
Leuke verzamel-cd, met op de tweede cd ook aandacht voor zijn producties voor anderen. Mieren**kerij over Henk en Henk neem ik voor lief. Prima cd!

avatar van Poeha
Deze kwam ik per toeval tegen.

En ik ben altijd een groot fan van, in mijn ogen, 's Neerlands beste popgroep (Het Goede Doel) geweest.

Dus even hier kijken, en er staat toch veel moois op deze "verzamelaar" .

Maar eens in zijn geheel gaan beluisteren.

avatar van Boermetkiespijn
Leuke plaat hoor, zit aardig in elkaar. Vooral de tweede disk met uitvoeringen van andere artiesten (Shaffy, Herman van Veen, etc.) doet me deugd.. Weet niet of dit een verzamelalbum is of dat er speciaal voor deze plaat geproduceerd is, maar dat kan me eerlijkgezegd niet zoveel schelen...Aardig. 3,5 *