Dream Brother (2005)

10. Stephen Fretwell - Morning Theft
  11. Kathryn Williams - Buzzin' Fly
  12. Matthew Herbert en Dani Siciliano - Everybody Here Wants You
  13. Clayhill - The River
Dit soort albums zijn altijd wisselvallig. Zeker ook omdat de meeste uitvoeringen het origineel niet weten te benaderen. Uiteraard is dat hier ook weer het geval, maar toch staan er een paar alleraardigste nummers op.
Zo kan ik erg genieten van de Sufjan Stevens-versie van She Is en zo bewijzen the Magic Numbers dat ze een uitstekende band zijn met hun versie van Sing a Song for You.
The Earlies doen het ook zeker niet slecht.
Song to the Siren door Engineers vind ik dan weer een tegenvaller.
Al met al een voldoende voor deze cd.

Ik vind het op de versies van Magic Numbers en Sufjan na niet al te boeiend. Een paar aardige covers nog, maar niks schokkends. Al met al geen voldoende van mij.

avatar van bonothecat
Ik zie dat 1 van mijn favo bandjes van dit jaar er bij staat...engineers. Maar eens kijken of ik deze cd te pakken kan krijgen voor een review

bonothecat schreef:

Ook ik vind hun cd nog steeds geweldig, maar deze cover weet mij niet echt te raken. Misschien omdat deze al vele malen beter gecoverd is door This Mortal Coil.

Deze cd staat overigens op de luisterpaal

dutch2
Was Yard of Blonde Girls trouwens al geen cover? In ieder geval is dat nummer niet geschreven door Tim of Jeff.

avatar van Paalhaas
Ja dat is een cover van de Nymphs.

dutch2
Aha. Wel merkwaardig dat zo'n cover, ook nog afkomstig van een postume semi-kliekjesplaat, hierop staat. Hadden ze ook Back in New York City van Genesis wel kunnen coveren. Vreemd.

avatar van bonothecat
Ik ken alleen de jeff buckley nummers, ben helemaal niet bekend met Tim. De nummers klinken allemaal wel lekker, maar het zijn geen uitschieters. Misschien moet ik me nog eens gaan storten op de cd's van Tim Buckley...het zal wel uitlopen op een middle of the road score van 3 sterren.

een beetje overbodig denk ik zo, maar ach, je kan ook niet echt zeggen dat het afschuwelijk is.

avatar van muziekobsessie
Ik luister al 15 jaar met veel plezier naar vader en zoon, maar dit is echt de slechte tribute ever!! Ik weet zeker dat er anno nu veel betere artiesten te vinden zijn. By the way, yard of blonde girls is van Inge lorre, minder goed dan die van Jeff

Jeff Buckley was een groot artiest maar ongeveer de helft van zijn repertoire zijn covers en heel veel daarvan geldt ook dat het origineel beter is dan zijn versies (oa John Cale en Big Star)

avatar van heartofsoul
Van Jeff Buckley's vocale prestaties (bombast en aanstelleritis) ben ik geen liefhebber, maar de albums van Tim Buckley daarentegen beluister ik met bewondering. Ik aarzelde destijds dan ook over de aankoop van dit album dat me evenwel in ruime mate kon boeien, en dat herhaalde zich onlangs weer. Het is een opvallend samenhangend album dat weliswaar voor mij enige zwakke plakken vertoont (zo ben ik niet zo'n liefhebber van de Magic Numbers), maar verder had ik weinig reden tot klagen. Opvallend mooi vond ik de Earlies' cover van I Must Have Been Blind, en verder was het zeer aangenaam luisteren naar Kathryn Williams. Allermooiste vond ik het adembenemende She Is van Sufjan Stevens.