Girls Against Boys - Freak*On*Ica (1998)

Label: Geffen

1. Park Avenue (3:50)
  2. Pleasurized (3:40)
  3. Psycho-future (3:32)
  4. Black Hole (4:17)
  5. Roxy (4:20)
  6. One Firecracker (3:48)
  7. Speedway (3:44)
  8. Exorcisto (3:56)
  9. Vogue Thing (3:54)
  10. Push the Fader (4:02)
  11. Exile (4:20)
  12. Cowboy's Orbit (4:04)
avatar van Dudeness
In tegenstelling tot enkele van hun andere platen een heel vermoeiende schijf... Jammer,

avatar van Hanszel
Hoppetee, een tiende (0,1) erbij! Ik verhoog mijn score van 3 naar bijna het hoogst haalbare. Best laag eigenlijk, een 2,6 nu.

Dit was mijn kennismaking met GvsB, de reden waarom ik deze schijf kocht was omdat er een singletje op Studio Brussel gedraaid werd vermoed ik, of dat er een recensie in een muziektijdschrift stond die me wel aansprak. Ook herinner ik me iemand rondlopen in de oude 'Max' van de Melkweg met een shirtje hiervan aan.

Hoe dan ook, ben 'm nu aan het luisteren en het is op dit moment de perfecte muziek. Lekker duister, hard, beetje stuwend en op zodanig volume te beluisteren dat ik de vrouwenfilm die mijn vrouw aan het bekijken is totaal weggeblazen wordt in mijn (soms iets te open) koptelefoon.

De rest van het repertoire ken ik eigenlijk niet zo. Heb opvolger gekocht maar geen levendige herinnering aan, misschien dadelijk maar eens luisteren. Ook heb ik Venus luxure nummer1 digitaal maar daar ben ik nog niet aan toegekomen.

On topic: ik vind het een fijne plaat. Misschien is het voor mij de tijdsgeest (ik kocht destijds alles wat los en vast zat) maar ook nu nog goed aan te horen!

avatar van itchy
Als je dit goed vind zou het heel goed kunnen dat de rest van hun repertoire niet je ding is. Voor de meeste mensen geldt het omgekeerde...