Tera Melos - X'ed Out (2013)

Label: Sargent House

9. Slimed
  10. Until Lufthansa
  11. Surf Nazis
  12. X'ed Out and Tired
Ligt het aan mij of is die productie gammel? Ik word er in ieder geval niet vrolijk van.

avatar van McSavah
Met de twee nummers die op hun bandcamp zijn te horen lijkt in ieder geval weinig mis.

Mah, ik denk dat het aan mij ligt. Ik heb wel vaker problemen met het geluid van Sargent House albums. Zo is Daughters heel gaaf, maar is het eigenlijk maar een rommeltje, Fang Island - Self Titled is lekker vrolijk maar zowat 1 van de slechtst klinkende albums ooit (op koptelefoon echt een ramp vooral).Het enige album op het label waar ik zo'n geluid echt goed vind passen is Zach Hill - Face Tat

avatar van McSavah
Ik vind de bandjes op Sargent House juist altijd een erg fijn geluid hebben. Fang Island heb ik gek genoeg nog steeds niet gehoord. En Daughters is toch meer Hydra Head? Hun oudere albums moet ik ook nog steeds luisteren, maar de st heeft een hele sterke productie wat ik me herinner.

oh daar vrgiste ik me, Hydra Head inderdaad, maar het heeft wel een beetje het Sargent House geluid. Luister sommige albums van het label (en ook Daughters) maar eens op een goede koptelefoon, compressed as hell, te hard en vaak kraakt het zelfs een beetje, over goeie speakers word je daar ook niet vrolijk van.

Dit album dus. Kweenie, het heeft ook een soort hippie zang die ik bij Tera Melos niet eerder hoorde, maar ik heb dan ook niets meer gehoord sinds ze op dit label zitten, vroeger klonk het wat organischer en fanatieker math, een soort vrolijkere Hella en met minder zang.

avatar van McSavah
Dit album zal wel in de lijn liggen van Patagonian Rats als ik je zo hoor, die had ook al veel normale vocalen. Dat Tera Melos album uit 2005 is inderdaad zwaar organisch. Net nog opgehad. Kan beide stijlen wel goed waarderen eigenlijk.

Zal Daughters ook weer eens opzetten om te controleren Misschien heb jij ook betere apparatuur, en dat ik het simpelweg niet kan horen. Ken je toevallig die twee EP's van Maps & Atlases op Sargent House, of Empros van Russian Circles? Vond ik toch altijd erg fijn geproduceerd klinken. Sowieso is vroege Maps & Atlases zeer aan te raden. Maken een wat zelfde ontwikkeling als Tera Melos door, steeds minder math en steeds meer (indie)pop, al gaat M&A daar denk ik wel verder in dan TM, op het vorig jaar verschenen album te ver mijn inziens. M&A komt meer uit de mathy emo hoek (op Bird Barnyard erg goed te horen, lijkt daar nog sterk op Braid), en is altijd al zeer catchy geweest, terwijl TM meer uit de mathy post-hardcore hoek komt of zo? Of in ieder geval het zwaardere geluid van bands als Lightning Bolt of iets als Hella en Don Cab inderdaad.

Maar ik begrijp dus dat deze is te pindakazen?

Ja, is te vinden. Inderdaad die eerste 2 albums vooral organisch. Achja

Russian Circles vind ik vaak wat saai. Maps & Atlases zal ik eens checken, aangezien je Braid als referentie punt gebruikt haha. Meh dit wordt een soort mini-chat ofzo, dus we houden het hier maar bij, anders is t te ver off-topic