Spock's Beard - Gluttons for Punishment (2005)

Label: Inside Out

1. Intro (1:20)
  2. The Ballet of the Impact (5:49)
  3. I Wouldn't Let It Go (4:46)
  4. Surfing Down the Avalanche (3:53)
  5. She Is Everything (7:06)
  6. Climbing Up That Hill (3:33)
  7. Letting Go (1:20)
  8. Of the Beauty of It All (4:56)
  9. Harm's Way (11:16)
  10. NWC (9:57)
  11. At the End of the Day (16:32)
  12. The Bottom Line (7:39)
  13. Ryo's Solo (5:56)
  14. Ghosts of Autumn (6:48)
  15. As Long as We Ride (8:25)
  16. The Light (19:05)
avatar van Broem
Nav het laatste album van Spock's Beard maar eens m'n platenkast ingedoken en wat ouder werk tevoorschijn gehaald om mijn referentie Te 'tunen'. Na het weergaloze Snow is dit live album toch wel een van mijn favorieten van de band. Het is al zolang geleden dat ik er naar heb geluisterd dat ik het album nog niet had gescored. Spock's Beard laat hier live horen waar ze toe in staat. De bezieling spat van dit album af. Iets wat ik mis in/op de albums na X. Langs deze lat is het allemaal toch minder geworden de laatste jaren. Jammer.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Ondanks het hoge octaangetal is er met de setlist van Gluttons for Punishment weinig mis. De kwaliteit van de registratie laat echter wel een en ander te wensen over. En Nick d'Virgilio die zich aan de zangpartijen van Neal Morse waagt, is helaas ook niet altijd een onverdeeld genoegen - af en toe schuurt het gevaarlijk dicht tegen het valse aan.

Van persoonlijke favorieten als Harm's Way, Ghosts of Autumn en The Light kan ik enkel constateren dat de studioversie royaal superieur is. Al met al wat teleurstellend.