Trijntje Oosterhuis - See You as I Do (2005)

Label: EMI

1. Everybody Needs Somebody (5:16)
  2. See You as I Do (5:59)
  3. To Forget You (4:10)
  4. Hurting Game (4:18)
  5. On the 4th of July (3:49)
  6. It Isn't Over (4:28)
  7. How I Wish (3:58)
  8. Friend of Mine (4:11)
  9. Joy (4:10)
  10. My Angel (4:17)
  11. What More Can I Say (5:08)
  12. Wild Horses (6:31)
  13. Mother's Love (5:47)
Het debuut van Total Touch vond ik zo slecht nog niet. Ook live kon de band me wel boeien.
Daarna ben ik al afgehaakt.
Solo heb ik Oosterhuis nooit gevolgd. Dit is het eerste album dat ik ken. En het valt me vies tegen. Prima stem, maar wat een vervelende, saaie deunen.
Leuk voor de grote massa, maar mij iets te vlak en veilig allemaal.
Jammer...

Sietse
ik had veel over dit album gehoord, en de single hoorde ik nogal eens voorbij komen op radio 2 en vond ik niet onaardig. De rest van het album was voor mij echter een laat maar zitten. Heb hem maar weer weggegooid. Ik zou zelfs zeggen zonde van de bandbreedte. 2 voor de moeite van de single.

avatar van TerryA
0,5
jammer dat je geen 0,0 mag geven - Trijntje kan niet zingen (zeker niet in engels!!) en dit album is een goede voorbeeld van hoe slecht de muziek scene kan zijn.

Ik vind dit een verschikkelijk goeie plaat. Trijntje heeft haar stem heel anders gebruikt (Vooral te horen op 'On The 4th July') als normaal. En idd, deze plaat is wat minder up-tempo als we van haar kennen. Maar er zitten wel wat nummers bij die eruit springen. Een Goeie afwisseling van Up-tempo en ballades. Toch vind ik nog steeds dat je Trijntje het beste live kunt beluisteren.

avatar van Mar-got
How I Wish is echt heel goed! Als je in de bridge zit, en de backvocals achter bij haar stem en je hoort haar zingen... Echt vet!

avatar van jordybeukeboom
Sietse schreef:

Ik moet wel lachen om dit bericht, ik hoop dat Trijntje het niet leest, beetje lullig voor der...

avatar van StefanK
Prima opvolger van haar solodebuut uit 2003. Trijntje bouwde een eigen studio in haar toenmalige huis in Amsterdam, ging in zee met een aantal producers uit de VS en UK en haalde een handvol muziekvrienden uit de oude doos voor de koortjes. Het resultaat is een sfeervol, gezellig album waarop Oosterhuis op een relaxte manier te horen is. Liedjes die niet na 1x blijven hangen, maar wel een sound weergeven in de zin van: met hart & ziel ingespeeld... erg mooi en vooral in de avonduren nog heerlijk speelbaar!