Spacemen 3 - Sound of Confusion (1986)

Label: Glass

1. Losing Touch with My Mind (5:30)
  2. Hey Man (4:49)
  3. Rollercoaster (7:40)
  4. Mary Anne (4:23)
  5. Little Doll (5:25)
  6. 2.35 (3:08)
  7. O.D. Catastrophe (8:54)
  8. Walking with Jesus * (5:52)
  9. Rollercoaster * (17:03)
  10. Feel So Good * (4:57)
  11. 2.35 [Demo] * (3:40)
tondeman
Heeft 3 covers (13th Floor Elevators-Stooges-Juicy Lucy) die allen glorieus gebracht worden. Het origineel wordt in stand gehouden maar de band profileert zichzelf ook duidelijk. De eigen nummers zijn brute pyschedelische rock n roll. Vooral hard zetten.

avatar van Paap_Floyd
Dit is misschien wel mijn favoriete S3 album. Roller Coaster is fantastisch.

Roller coaster is inderdaad een geweldig nummer ....een heerlijke dreinende dreun waarop je heerlijk kunt trippen

O.D. Catastrophe
2:35
Rollercoaster
Losing touch with my mind

4,5* dan maar

Woutt
"My obsession hails from Rugby, not Liverpool."

paranoidandroid
hmmmm

avatar van dj maus
Eindelijk voor een redelijke prijs op vinyl in bezit.
Want zo was uiteindelijk het toch bedoeld.

Kingsnake
Ziet er lekker low-budget uit.

klinkt het rommelig?
is het new-age achtig?

Wat kan ik hiervan verwachten?
Lijkt me wel leuk.

Garagerock, neo-psychedelica.
Tamelijk rommelig, veel repetitie, maar absoluut niet new age-achtig.

Kingsnake
Ah dan probeer ik het eens.
Altijd leuk om mn psychedelische collectie wat aan te vullen.
thanx.

avatar van Paap_Floyd
Zoek ook The Perfect Prescription!

Woutt
Ik houd het liever bij deze. Dit is wat rauwer en bruter, en vooral die kant van Spacemen 3 vind ik erg tof. Toch heeft Spacemen 3 eigenlijk geen één slechte plaat heeft gemaakt.

avatar van Paap_Floyd
Ik kan eigenlijk niet kiezen tussen de eerste 2.

avatar van Toon1
Paap_Floyd schreef:
Ik kan eigenlijk niet kiezen tussen de eerste 2.

moet je ook niet.

Dat klopt.

Echt een hele fijne bak lawaai dit. Zou wel eens een persoonlijke favoriet kunnen worden, deze band.

DjFrankie (moderator)
Die 2de cd perfect prescription is ook geweldig, van deze band heb ik alles wat er uitgebracht is.

Voor de liefhebber: Sound of confusion, The Pefect Prescription en Performance zijn nu eindelijk te koop op 180g vinyl.
Ik had die platen al in bestelling vanaf eind september vorig jaar.
Spacemen 3 heeft een terechte cultstatus. Slechts 3 studio albums en één live album. Daarna verschenen nog een stroom aan (semi-) officiele live en demo albums en diverse rereleases.

Petur schreef:
Voor de liefhebber: Sound of confusion, The Pefect Prescription en Performance Slechts 3 studio albums en één live album. Daarna verschenen nog een stroom aan (semi-) officiele live en demo albums en diverse rereleases.

Tel je recurring dan niet mee, want dat is toch echt de 4de.
Is lang niet zo goed als de vorige drie. maar hypnotized is toch een gaaf nummer.

Ach ja, Recurring. Vergeten. Zeker geen slecht album.
Een product van twee ego's: Jason Pierce en Sonic Boom.
Alle ins en outs staan in het uitstekende boek van Erik Morse: "Spacemen 3 & The Birth of Spiritualized".

Dit labum word helaas steeds beter. Helaas, omdat ik altijd liep te verkondigen dat dit eentonige rotzooi was. Peter Kember is wel the man though, zijn spectrum optreden dit jaar was geweldig en de man is heerlijk wazig (lees: stoned).

Gelukkig veranderen meningen. De rollercoaster cover(zeker de 17 minuten versie) is een van de beste covers ooit gemaakt .

Rollercoaster is geniaal en zelfs angstaanjagend. Vanwege mijn hoogtevrees durf ik al niet in een achtbaan. Dit nummer werkt ook niet bevorderlijk. Die cover van Hey Man had achterwege mogen blijven.

Welnee, die is ook goed

Christoph
"I'm shooting, shooting off my gun. It's too bad now babe, but it's a lot of fun".

Man man, dat eerste nummer alleen al. Wat een plaat.
Heb hem pas sinds vorige vrijdag, maar staat non-stop op. Heerlijke nummers waaronder enkele prachtig uitgevoerde covers.

Zeker al een 4,5.

Zal buiten jouw en mij denk ik weinig punten krijgen

avatar van Rudi S
DjFrankie schreef:

Zal buiten jouw en mij denk ik weinig punten krijgen

herman, lukas en graf hebben hier ook een positieve stem geplaatst.