Crosby, Stills & Nash - Greatest Hits (2005)

Rock / Folk
Label: Atlantic

1. Suite: Judy Blue Eyes (7:25)
  2. Long Time Gone (4:18)
  3. Just a Song Before I Go (2:14)
  4. Southern Cross (4:41)
  5. Marrakesh Express (2:36)
  6. Helplessly Hoping (2:39)
  7. Shadow Captain (4:33)
  8. Our House (3:00)
  9. Guinnevere (4:39)
  10. See the Changes (3:00)
  11. Teach Your Children (2:54)
  12. Wooden Ships (5:27)
  13. Delta (4:13)
  14. 49 Bye-Byes (5:06)
  15. Wasted on the Way (2:52)
  16. Carry on / Questions (4:28)
  17. In My Dreams (5:14)
  18. Cathedral (5:17)
  19. Daylight Again (2:28)
Down_By_Law
Goede compilatie, maar zeer jammer dat het slechts uit de periode 1969-1982 is. Er hadden makkelijk andere songs op gekund in plaats van zoveel songs van slechts 4 albums ("Crosby Stills & Nash", "Deja Vu", "CSN" en "Daylight Again"). De muziek is natuurlijk grandioos en de geluidskwaliteit is er ook op vooruit gegaan. Geen 5 sterren vanwege het feit dat deze plaat totaal niet representatief is voor de gehele CSN(Y) carriere. Dan maar liever de CSN box set uit 1991. 4.5/5

Goede cd met veel mooie nummers.
Mijn persoonlijke favoriet is"Southern Cross'' .
Wat een waanzinnig nummer is dat.

avatar van Hans Brouwer
De inbreng van Neil Young wordt node gemist. Deze verzamelaar is als een toetje zonder slagroom!

avatar van musicfriek
Hoi Hans, dan kun je beter deze aanschaffen. Die is het dubbel en dwars waard

avatar van Hans Brouwer
musicfriek schreef:
Hoi Hans, dan kun je beter deze aanschaffen. Die is het dubbel en dwars waard

Beste Musicfriek, bedankt voor de tip. Ga 'm eerst even lenen in de centrale bieb.

EVANSHEWSON
Hans Brouwer schreef:

Niet akkoord Hans, al ben ik een ontzettende Neil Young fan. Hier blijft voldoende lekkers over. En van slagroom krijg ik altijd erge dorst...

Hier staat toch véél goeds op ? Veel van Déjà Vu natuurlijk, maar ook het sfeervolle Marrakesh Express!

Ik wil deze verzamelaar nog regelmatig draaien, echt hoor!

4.5 sterren

****1/2

Harald
natuurlijk goede tracks maar en onnodige verzamelar.maar dat heeft down by law en Hans al eerder en met anderen worden gezegt

Stijn_Slayer
Prachtige verzamelaar, schitterende nummers!

Mooie verzamelaar, Je kunt altijd twisten de compiletie , maar deze vibd ik ook goed, al heb ik zelf een andere.

avatar van LucM
Alle nummers vind ik schitterend op deze verzamelaar van C,S,N (&Young). Deze compilatie focust vooral op het werk uit de beginperiode. Logisch, aangezien dit zowel artistiek als commercieel hun beste periode was. Buiten de kwaliteiten van de tijdloze songs valt ook hun perfecte samenzang op.
Naast "Our House" en "Teach Your Children" (beiden uit het onvolprezen "Déjà vu") vind ik ook "Marrakesh Express" en "Wasted on the Way" fantastisch.

Stijn_Slayer
Inderdaad logisch. Dit is ook geen carriere overzicht, maar een greatest hits. Geheel terecht dus dat er geen later werk op staat. Ik wil niet zeggen dat dat niet de moeite waard is, integendeel, maar het zijn gewoon niet hun grootste hits.

De box (CSN uit 1991) is duidelijk een carriereoverzicht (ook gezien het feit dat er Manassas, C+N en solonummers op staan), al is het jammer dat die box al weer enigszins gedateerd is. After the Storm en Looking Forward zijn na die box uitgekomen en ontbreken dus logischerwijs.