Jewel - Joy: A Holiday Collection (1999)

Verenigde Staten / Nederland
Label: Atlantic

1. Joy to the World (3:04)
  2. O Holy Night (3:43)
  3. Silent Night (3:07)
  4. Winter Wonderland (3:39)
  5. O Little Town of Bethlehem (3:11)
  6. Ave Maria (3:43)
  7. Hark! The Herald Angels Sing (3:20)
  8. Rudolph the Red Nosed Reindeer (1:53)
  9. Face of Love (3:26)
  10. Medley: Go Tell It on the Mountain / Life Uncommon / from a Dis (6:31)
  11. I Wonder as I Wonder (1:59)
  12. Gloria (2:38)
  13. Hands [Christmas Version] (4:11)
~Jewel~
Mooi kerstcd van Jewel. Met een tal van prachtige traditionele nummers. Hier en daar zingt ze met (licht) klassieke zangtechnieken, anders dat we van haar gewend zijn. Maar grootendeels is Jewels handelsmerk goed te horen.
Jewels moeder zingt in 'Rudolph the Red Nosed Reindeer', 'Face of Love', en 'I Wonder as I Wander' de backingvocals, moeder en dochter klinken prachtig bij elkaar.

Jewel weet zich de nummers eigen te maken en laat daarmee zien dat ze een geweldig musicus is.
Zo hoor je haar in 'Winter Wonderland' jodelen, iets wat ze met live-optreden veel gedaan heeft. De 'Christmas Version' van 'Hands' (afkomstig van cd 'Spirit') mag er ook zeker wezen!

Mijn favorieten
'Gloria': een door Jewel zelf geschreven nummer, met tekst geinspireert op een stuk van Bach.
'O Holy Night': (ontroerend).
'Face of Love', ook een zelfgeschreven nummer.
'Ave Maria': omdat ik dat altijd al een geweldig mooi nummer heb gevonden.
'Medley': Erg leuk hoe Jewel haar 'Life Uncommon' (afkomstig van cd 'Spirit') heeft verwerkt met twee andere prachtige nummers.

Deze cd zit elke kerst in mijn cd-speler.