Walrus - Walrus (2013)

2. Signals (8:59)
  3. Spitsbergen (14:09)
  4. Static (3:06)
avatar van Ducoz
Ik ben benieuwd naar de rest.

avatar van ChrisX
Ducoz schreef:
Ik heb de opener gehoord en moet zeggen dat het een intrigerend, doch moeilijk plaatje is. Best een aardige prog plaat, maar bouwt (van wat ik heb gehoord) door op de zelfde thema's en dat zorgt voor een soort van soundscape, maar spannend blijft het gelukkig wel. Ik ben benieuwd naar de rest.

Tja, het is dan ook niet standaard prog maar duidelijk zwaaaaar beinvloed door de Duitse krautrock van de jaren 70. Ik hoor ook wel wat terug van hun landgenoten Gosta Berlings Saga, of beter gezegd daar hoor je ook die krautrock / postrock vibe.

Saillant detail: dit hele album is op 1 dag in 2010 in de Atlantis studios opgenomen maar het heeft ff geduurd voordat het uit kwam, eerst op LP en daarna op CD.

avatar van Headphone1st
Ik heb D.A.F. oftewel Deutsch Amerikanische Freundschaft maar even op de headphone ..en wel het nummer 'Die Räuber und die Prinz'.. want Krautrock alleen als beïnvloedende stroming noemen voor deze heren uit Zweden is te weinig eer..
Neue Deutsche Welle , Industrial, Techno-Punk en inderdaad wat NEU! ,Harmonia , Can en Anglegard valt er ook te ontdekken..
Dit kleine meesterwerkje is zelfs dansbaar en bij mij al een hele tijd niet van de draaitafel weg te slaan..
De plaat is uitgebracht in 2013 door de Electricty Records Company die slechts nog één andere interessante release op hun naam hebben staan die zwaar de moeite waard zijn om te beluisteren en aan te schaffen..: Ill Wicker..