menu

Bill Wyman's Rhythm Kings - Anyway the Wind Blows (1999)

mijn stem
3,00 (7)
7 stemmen

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Blues
Label: Velvel

  1. Anyway the Wind Blows (3:27)
  2. Spooky (3:37)
  3. Walking One & Only (3:31)
  4. Mojo Boogie (3:40)
  5. Too Late (2:59)
  6. Every Sixty Seconds (3:08)
  7. Ring My Bell (2:54)
  8. Days Like This (2:52)
  9. He's a Real Gone Guy (3:21)
  10. A True Romance (3:05)
  11. Gee Baby Ain't Good to You (4:04)
  12. When Hollywood Goes Black & Tan (3:09)
  13. Crazy He Calls Me (4:17)
  14. Struttin' Our Stuff (4:34)
  15. Sugar Babe (4:08)
  16. Gonna Find Me a New Love (2:54)
totale tijdsduur: 55:40
zoeken in:
Moet dat niet zijn : Bill Wyman & The Rhythm Kings ?

avatar van teus
donderman schreef:
Moet dat niet zijn : Bill Wyman & The Rhythm Kings ?


Nee volgens mij heten ze officieel zoals hier vermeld staat

Ik vermoed dat alles afhangt van welke versie van het album je hebt. Op degene die hier afgebeeld is staat dus "Bill Wyman & The Rhythm Kings" maar er bestaat ook een versie die toegekend wordt aan "Bill Wyman's Rhythm Kings". Volgens Discogs is de Amerikaanse editie toegekend aan "Bill Wyman & The Rhythm Kings". De Duitse edities zijn toegekend aan "Bill Wyman's Rhythm Kings". Beide versies hebben ook een andere hoesfoto.

avatar van gaucho
Dat klopt, wat hierboven staat. Ik heb maar één album van deze groep en vroeg me al af waarom ik die niet kon vinden. Ik heb dus deze versie, en ik vind eigenlijk dat we die als de originele, eerst uitgebrachte versie moeten beschouwen, gezien Bill's Engelse nationaliteit. Toegegeven, er doen ook Amerikanen op mee, maar met incidentele bijdragen van generatiegenoten als Eric Clapton, Mick Taylor, Gary Brooker, Peter Frampton, Paul Carrack en Andy Fairweather-Low (allemaal op één, steeds ander nummer van dit album) vind ik het toch meer een Britse aangelegenheid.

Mijn Europese/UK-versie heeft trouwens 'maar' veertien tracks en de Amerikaanse pendant zestien. Zo te zien zijn daar twee bonustracks (Sugar babe en Gonna find me a new love) aan toegevoegd, wat mij eens te meer de indruk geeft dat de Europese versie de originele is.

Eerlijk gezegd vind ik veertien nummers al ruim voldoende. Het is het soort veteranenmuziek waarvan er dertien in een dozijn gaan. Het klinkt best lekker, zeker met dat orgeltje van Georgie Fame en de piano van Nicky Hopkins heeft het een nostalgisch jaren-zestig karakter, en dat was waarschijjnlijk ook de bedoeling. Zeker niet slecht, maar ook nergens echt heel goed. Het geheel maakt vooral een beetje een uitgebluste indruk. Schommelstoelmuziek.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:21 uur

geplaatst: vandaag om 20:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.