Destruction - The Antichrist (2001)

Duitsland
Label: Nuclear Blast

1. Days of Confusion (0:49)
  2. Thrash Till Death (4:23)
  3. Nailed to the Cross (3:47)
  4. Dictators of Cruelty (4:31)
  5. Bullets from Hell (5:07)
  6. Strangulated Pride (3:27)
  7. Meet Your Destiny (4:03)
  8. Creations of the Underworld (3:54)
  9. Godfather of Slander (4:09)
  10. Let Your Mind Rot (4:15)
  11. The Heretic (3:41)
DutchViking
Een van de betere thrash-albums van de laatste jaren. Voor vernieuwing hoef je niet bij Destruction te zijn, maar de songs zitten zonder uitzondering goed in elkaar. Met name het felle Thrash Till Death is een hoogtepunt. Wat mij betreft is Destruction op dit moment de beste Duitse (thrash)band.

DutchViking
Leuke lyrics ook, dat was ik nog vergeten te vermelden:

Discover our history - this rebellion ain't a fuckin' trend
Stillborn music - swallow our self-defence
Metal revolution - possessed we fight hand in hand
Eternal conviction - only in union we stand

avatar van Eddie
toch kan het voormij niet tippen aan het oudere werk als Mad Butcher en Infernal Overkill.

DutchViking
Zijn ook leuke plaatjes (in mijn opinie vooral Mad Butcher), hoewel ik The Antichrist zeker niet minder vind.

avatar van paulisdik
Heeft hier dan NIEMAND gehoord van de band Headhunter,
dat is een zij-project van Marcel 'Schmier' Schirmer

avatar van ravenstein
Momenteel ben ik alle Destruction cd's aan het beluisteren en deze hier is tot nu toe mijn absolute favoriet.
Al hun albums bevatten goeie ideeën en songs, maar er is altijd wel iets dat me tegen steekt. Ofwel is de productie belabberd (hun oudere werken), ofwel zijn de nummers te lang, ofwel klinkt het te gewoontjes.

Maar op The Antichrist laten ze zich van hun beste kant zien.
De nummers klinken lekker stevig, volop goeie riffs, de productie van Pete Tagtgren is dik in orde, allemaal dingen die ervoor zorgen dat dit een Thrashplaat is die in geen enkele genre-fan's collectie mag ontbreken!

avatar van Lau1986
Destruction brengt met the Antichrist een aardige cd op de markt. Nummers als Nailed to the Cross, Trash Till Death en Bullets From Hell knallen er aardig in, jammer dat de plaat daarna wat inkakt. Verder vind ik de productie ook niet geweldig, mij te gelikt. Leuke plaat, maar het oudere werk is toch wat beter.

avatar van Kondoro0614
Toch weet Destruction hier een prima album neer te zetten, nog steeds niet beter dan hun oudere albums die veel ruwer klonken maar heerlijke thrashmetal is dit zeker wel. Toch vind ik hem niet beter dan het album hiervoor nadat de band hun reünie hebben geboekt, de nummers klinken wel erg straks maar het album weet op sommige momenten iets teveel in te kakken. Nummers als 'Thrash Till Death', 'Bullets from Hell' en 'Nailed to the Cross' waren heerlijk en daarna kon het album me niet meer heel erg overtuigen. Toch vond ik de riffs in 'Meet Your Destiny' nog best leuk en was 'Godfather of Slander' ook niet bepaald slecht, het album zakte tussendoor wat weg. Maar voor alsnog een redelijk album die prima weg luisterd.

Voorlopige tussenstand:
05. The Antichrist
06. Cracked Brain
07. The Least Successful Human Cannonball

avatar van Banjo
Zo he wat een heerlijke chaos, zo onheilspannende sfeer je weet niet van welke kant het gevaar komt.
Kreator heeft dat ook maar deze band heeft dat toch echt meer in hun mars.
dat is mijn nieuwe ontdekking deze band sleept je echt uit je boxen.
deze moet ik toch echt even bestellen bij m'n platenzaak....