James - Wah Wah (1994)

1. Hammer Strings (2:15)
  2. Pressure's On (4:25)
  3. Jam J (3:37)
  4. Frequency Dip (3:34)
  5. Lay the Law Down (0:57)
  6. Burn the Cat (6:51)
  7. Maria (4:17)
  8. Low Clouds (1) (0:18)
  9. Building a Fire (2:45)
  10. Gospel Oak (2:49)
  11. DVV (1:05)
  12. Say Say Something (5:42)
  13. Rhythmic Dreams (2:37)
  14. Dead Man (0:56)
  15. Rain Whistling (2:47)
  16. Basic Brian (5:41)
  17. Low Clouds (2) (0:05)
  18. Bottom of the Well (3:17)
  19. Honest Joe (4:39)
  20. Arabic Agony (3:58)
  21. Tomorrow (2:29)
  22. Laughter (0:32)
  23. Sayonara (2:41)
avatar van Roadbuilder
Dit album is geproduceerd door Brian Eno. Het is in dezelfde periode opgenomen als het album Laid. Op het album staan voornamelijk geimproviseerde, experimentele stukken. Eigenlijk nummers die nog niet af zijn. Als je het voor de eerste keer beluisterd, denk je, waar gaat dit over. Echter bij enkele keren beluisteren ontdek je de schoonheid van het album.

Telamon
Tja, wat moeten we hiermee. Veel geëxperimenteer met Brian Eno, maar het album herbergt toch aardig wat fraaie nummers. Honest Joe bijvoorbeeld, een nummer dat niet mag worden overgeslagen, en behoort imo tot de beste nummers van James.. Tomorrow is ook zeer goed, maar dit nummer zien we later terug op het album Whiplash. Sayonara wordt nog wel eens live gespeeld, en Pressure's On is ook prima. En de rest? Tja, pas als ik alles van de band ken ga ik me hier beter op richten.

Parlotones
T'is 'n aparte maar toch niet zo gek, nummers langer dan een minuut zijn best de moeite waard. Ben je fan van JAMES dan mag deze eigenlijk niet ontbreken in de collectie. Hoort een beetje bij het album LAID.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Plaat met een kop noch staart, fragmentarisch en versnipperd.
Kan er niet echt heel warm voor lopen.
Doodzonde want James had een jaar daarvoor het prachtige album Laid afgeleverd.
Van dit album vind ik de “ complete songs” Pressure On, Jam J, Rhytmic Dreams & Basic Brain wel de moeite waard.