Night Works - Urban Heat Island (2013)

Electronic / Pop
Label: Loose Lips

1. Boys Born in Confident Times (3:46)
  2. Modern European (3:45)
  3. Lifeline (4:10)
  4. Nathaniel (4:18)
  5. Armajaro (3:30)
  6. I Tried So Hard [Extended Mix] (6:49)
  7. The Eveningtime (5:18)
  8. Share the Weather (6:24)
  9. Riches [Vocal Dub] (3:57)
  10. Long Forgotten Boy (4:44)
  11. Arp (4:58)
  12. I Tried So Hard [Gold Panda Remix] * (3:26)
  13. Nathaniel [Night Works Rich Kids of Instagram Dub] * (3:33)
avatar van E-Clect-Eddy
3voor12 heeft dit album al enige tijd beschikbaar gemaakt maar blijkbaar heeft nog niemand hier iets over te melden, niet eens één stem. Okay, ik had ook andere albums die ik als eerste wilde luisteren. Op de één of andere manier luister ik graag 3voor12 in de lente en veel minder in andere seizoenen, zal wel "een nieuwe lente, een nieuw geluid" gevoel zijn.

Ik heb de hele Indie-R&B rage blijkbaar gemist, en dit album wordt soms in dat hoekje geplaatst. Ik was jaren terug een kleine fan van Metronomy en heb ze twee keer live gezien waaronder eenmaal in Londen, ik meen als voorprogramma van The National. Al tijdens het eerste beluistering van het eerste nummer weet ik dat ik dit album zeker nog eens zal luisteren. Heb geen singles of andere nummer gehoord nog andere albums waaraan bassist Gabriel Stebbing sinds zijn vertrek bij Metronomy aan heeft meegewerkt. Dus ik verwachte iets dat doet denken aan zij vorige band(s). Dat is ook wel zo, iets in het synth-geluid doet dat.

Het begint met een nummer dat folk-pop aandoet met seventies invloeden en een sprankeltje Coldplay. Het album begint een beetje in cruisecontrol en gaat pas halverwege wat opschakelen. Mijn favorieten zitten in het tweede deel maar het eerste is ook goed te pruimen doet me al en toe denken aan Elton John. Vooral zijn stem met hier en daar een saxofoon doet het me ook een beetje aan 80s pop denken. Kan even geen goed voorbeeld van een artiest van toen denken behalve Spandau Ballet maar dat is te ballade-achtig in vergelijking met dit werk van Gabriel. Zelf zou ik nog iets meer 70s gitaar invloed teruggehoord hebben. Ook zou ik verwachten dat de bas er dikker ingemixt zou worden. Die klinkt lekker en daar ben ik ook verzot op. Ja, dat wordt nog minimaal een derde keer luisteren en de 3,5 sterren die ik na één beluistering gaf wordt waarschijnlijk snel 4 sterren. Eveningtime en Boys Born in Confident Times zijn voorlopig favoriet, volgens Last.fm zouden I Tried So Hard en Share the weather populair zijn onder luisteraars, die dan nog maar eens aanhoren.